happycat Kızlar bugün 4+4 gebeliğimde. İlk defa kadın doğuma gittim ilk muayene için ama asıl amacım 8-9 gün önce idrar yollarında biraz enfeksiyon çıkmıştı ona bakılsın gerekirse ilaç kullanayım diyeydi. Doktor tekrar ne idrar istedi ne kan istedi. Niyetim kan alınırsa tüm değerlerime de baktırmaktı ama. Gerek yokmuş çok erkenmiş önce gebelik var mı onu anlayalımmış. Bu gerçekten doğru bir tavır mı yani? Zaten aşırı suratsızdı. 5 dk bile zor konuştu.
myangelson happycat ilk zamanlar almıyorlar tahlil ama senin durum farklıymış enfeksiyon riski varsa yaptırması gerekiyor tahlil benim düşüncem. Bazı doktorlar ters oluyor ya bir kaç kere denk geldi bana da öyle 🥲
blippi happycat Belki boşuna tahlil yaptırma diye öyle söylemiştir. Doktor’un içine sinmediyse değiştir
anneolmakneguzel_ happycat ayyy bidaha gitme ona. Sağlık ocagında doktoruna baktır. Ya da baska kadın doğum. Sma gercekten cok erken gitmişsin. Yinede o tavrı takınamaz. Kapısından dahi geçme
KLORAKHANIM happycat yani kadın doguma gidip komple kan değerlerine bakmasını istedigin için tepki göstermiş olabilir hani ben dahiliye miyim ne alakaya getirmiş olabilir meseleyi. Kadın dogum için de evet şuan erken bi süreç,boşverin özel hastaneyse doktorunuzu degiştirin daha çok başındasın zaten
happycat myangelson Yani daha önceki tahlilde enfeksiyon vardı. Şimdi bakmadan direkt ilaç verdi. Hepsini geçtim en azından idrar bakılması gerekiyordu.
happycat myangelson Yani daha önceki tahlilde enfeksiyon vardı. Şimdi bakmadan direkt ilaç verdi. Hepsini geçtim en azından idrar bakılması gerekiyordu.
happycat blippi İyi olan isim yapmış doktorlara randevu o kadar zor bulunuyor ki. Kaç gündür alamadım.
happycat blippi İyi olan isim yapmış doktorlara randevu o kadar zor bulunuyor ki. Kaç gündür alamadım.
Turuncukelebek happycat daha önce tahlilde enfeksiyon vardı şimdi bakmadan ilaç verdi demişsiniz tamam doğru bi tavır hepsi bu şekilde yapılıyor ilaç kullanilmadiysa zaten geçmez bida bida teste gerek yok banada gittigim doktorlar bu şekilde ilerledi aynen
blippi happycat Evet o zor gerçekten 1_2 ay sonrasına anca randevu oluyor iyi doktorlara. Ya da bekliceksin bir kere iyi doktordan alcaksın randevu sonrası gelir zaten her hafta cagırır
myangelson happycat farketmiyor öncekinde enfeksiyon gözüktüğü için her türlü ilaç başlanacak diye vermiş. Kan tahlilleri de kalp atışı duyulduktan sonra alınıyor hepsine bakılıyor
tugceelaa KLORAKHANIM bakılması gerekiyor dahiliye miyim diyemez ilk bebeğimi enfeksiyon sebebi ile aldırdım ben kanında toksoplazma var denildi kürtaj oldum bu gebeliğimde doktora gittim 5. Haftamdı tahlil vs yapmak istemedi kan tahlili dedim bebeği görünce yapılıyor dedi ilk bebeğimi toksoplazma sebebi ile aldırdım yalnız ben dedim he tamam bakalım o zaman dedi ama sonuçlarını bana getirme sağlık ocağına baktır bişey varsa onlar yönlendirir dedi sonuca dahi bakmaktan acizler bi daha da devlete gitmedim özel hastaneye gidiyorum sürekli illa bebeğini mi kaybetmesi lazım enfeksiyonu varsa
happycat KLORAKHANIM Ben girer girmez kan sonuçlarıma bakın demedim zaten. İlla ultrason da bakın demedim. Tek beklentim idrar tahlili istemesiydi. Çünkü enfeksiyon belirtileri yok gibi neredeyse. Boşu boşuna ilaç kullanmak istemedim. Ama enfeksiyon devam ediyorsa da mecbur kullanacaktım.
Muallim3 Bana hamilelik haberini verirken “Hmm var bir şeyler” demişti! “Pardon olan nedir? Bebek mi?” Diye sormuştum. Bazı doktorlar çok dangalak.
KLORAKHANIM tugceelaa ilk kayıptan sonra daha hassas davranıyorlar ama normalde bakmıyorlar her 2 gebeligimde de 12. Haftada baktılar
happycat tugceelaa Aile hekimim ufak bir enfeksiyon bol su iç demişti mesela. Yani geçebilir gibi konuşmuştu. Benim tereddütte kalmamın sebebi bu zaten.
Turuncukelebek happycat yani ilk gebelik varmı içi bosmu dolumu onu görmek istiyorlar 4 haftalık çok çok erken hele ki devlete gittiyseniz bile davranması çok normal zaten genelde ilgisiz oluyolar idrar yolu enfeksiyonu için ama ilaç vermesi gerekirdi
tugceelaa KLORAKHANIM eğer bebeğe etki eden rubella toksoplazma vs gibi bi enfeksiyon varsa ve aldırmak istersem yasal sınırı aşmış olucam büyük bebek daha zor kürtaj demek neden bekleyeyim ki ilk hamileliğimde de 5. Haftada kan tahlillerim yapıldı 7. Haftada sonlandırmak istiyorum bebek büyümeden dedim ya herşeyi geçtim sonuca bakmak istememesi garip değil mi
anneolmakneguzel_ Turuncukelebek ben de de enfeksiyon çıktı sadece lokosit yuksek diye. Ki hemen ilaç alan biri değildim. Farklı doktorlardan gorüş aldım. İdrar verirken orta idrar vermesseniz yanlış çıkıyor. Birkaç gün sonra yine bakıldı ve hiç bşy yoktu. Bazen başka görüşlerde almak gerekiyor
happycat Turuncukelebek Aile hekimim ufak bir enfeksiyon bol su iç demişti. Şu anda enfeksiyon belirtileri hissetmiyorum. O yüzden bakılmasını isterdim ki eğer enfeksiyon geçtiyse boşu boşuna ilaç kullanmayayım