bahar-34 Fspgmb bende çok kararsızım ama şunları beğeniyorum : Eylül, Ela, Esila, Bade, Aysima, Defne, Efnan, Almila
bahar-34 bahar-34 Samira ve Nesrin de çok güzel onu da çok beğeniyorum ama ailemizde var o yüzden koyamıycam
Nur482482 Yeni isim koymak istemiyorum demişsiniz ama Betül de çok eski bir isim bence… Modası geçmeyecek bir isim bulabilirsiniz Ece’nin yanına ya da sadece Begüm de güzel geliyor kulağa🌸
Seymatrkay Fspgmb Begüm kötü bir isim değil. Betül eski isimlerden. ( Yeni nesil isimlere çarşı full karşı biriyim) Betül’ün yanına Ece olup olmamasına evet ya da hayır diyemedim. Bazen farklı isimler zamanla uyum sağlayabilir. Bir hemşire var. Adı Şeyma Fatma. Baktığında iki farklı isim ama yani oldu mu oluyor. Ama tabii sadece ilk ismi söyleniyor.
Mor-kelebek Fspgmb bence Betül de Begüm de çok güzel ikinci kızıma koymayı düşündüğüm isimler arasındaydı ama çevremizde olduğu için farklı koymak istedim. Benim kızımn adı Buğlem Ece🌸 fikir olur belki. Arkadaşların dediği gibi Betül Ece uymuyor gibi gelebilir ama zamanla kulak alıştıkça oturuyor isim ben kızımın adından memnunun şimdi ikinci kızıma isim bulamıyoruz 🤭😇
Fspgmb Mor-kelebek Buğlem isminide çok beğeniyorum ben anlamıda çok güzel hem ama eşime sunduğumda o beğenmedi bu sefer 😂🥲🥲. Buğlem ve büşra yı betülden daha çok beğeniyorum hatta ama işte bi ortak noktada buluşamayınca böyle oluyo 🙄
Mor-kelebek Fspgmb evet gerçekten ortak karar vermek çok zor 🤭 bizde bir türlü bulamadık eşim artık iki isim olsun birini sen seç birini ben diyor Gökçe ismini istedi bende onun yanına isim bulamadım 🤣🤭
lavinya90 bluemom24 öğretmenim bir sürü böyle öğrencimiz var özel bir gereklilik yoksa tercih edilmemeli iki isim. Çocuklar birini seçiyor. Mesela geçmişten birinin adını koymaya karar verirsiniz bir de benim istediğim olsun. Tamam ya da yunus emre vs gibi alışılmış isimler ona da tamam. İki isim olacaksa uyumlu olsa çok iyi olur yani. Hanımefendinin durumunda bir eşinin isteği bir kendinin olacak sanırım. İnşallah gönlüne göre olur. ❣️
bluemom24 lavinya90 doğrudur ben iki isim seviyorum hangisini tercih etmek isterse onu eder gibi düşünüyorum ya eşiminde iki ismi var anne tarafı annenin koyduğu baba tarafı babanın koyduğu ismi kullanıyor eşim bi zorluk çekmedi kendi istediğin seçti onu kullanıyor 😅
Sevdece Fspgmb begüm ismine nedense ısınamıyorum ama betül tek başına cok tatlı ve eskimeyen bir isim bence tanıdığım bütün betuller de cok güzel ve çalışkan insanlar
Serde55 Fspgmb Begüm çok daha asil duruyor. Ulama olan çift isimleri hiç sevmiyorum. Betül Ece, Betül’e ce (Betül’e kadar) gibi geliyor kulağa
Mor-kelebek Serde55 farklı olan anlamı nedir merak ettim kızımın adı bu saatten sonra değiştiremem ama ilk defa olumsuz anlamı var diye duydm
Serde55 Mor-kelebek Olumsuz anlamı yok aslında, neyse ki. 😊 Ama anlamı olan bir isim de değil. Cenneti müjdeleyen melek anlamına geldiği iddia ediliyor, fakat bu doğru değil. https://bebegimeisim.blogspot.com/2017/12/buglem-isminin-gercek-anlam-ne.html?m=1 https://www.fetva.net/yazili-fetvalar/buglem-isminin-anlami-nedir-cocugumuza-isim-olarak-koyabilir-miyiz.html https://www.nisanyanadlar.com/isim/Bu%C4%9Flem