Kızlar merhaba . 1 günlük anne olarak hikayemi paylaşmak istedim. Pozitif mi emin değilim siz karar verin. 🥲 37+2de sabah nişanımın gelmesiyle başladı gün. Sonrasında acile gittik nst bakıldı sancı ve açıklık olmadığından eve geldim. Ama doktorum 1-2 güne doğum olur dedi. O günün gecesi 3 gibi suyumun boşalmasına uyandım ve duş alıp hastaneye gittik. 4 gibi yatışım yapıldı. Düzenli sancılarım vardı ve dayanılmayacak gibi değildi. Regle benziyordu. Öğlen 11e kadar ara ara sancılar devam etti ama düzensiz olmaya başladı. Suyum da geldiği için doktor suni sancı vermeye karar verdi ve hemen takıldı sancı. Saat 2-3e kadar sancıyı çektim pilates topunda ve sıcak suda. En iyi gelen şey sıcak su bu arada. Sancılar kesinlikle yatarak karşılanamıyor, nst için yatmak bile çok zor geldi o an. Öğleden sonra 2-3 gibi açıklığa bakıldığında 4 cm olmuştu ve çok moralim bozuldu ben nedense sürecin hep çok hızlı geçeceğine inandırmıştım kendimi. İlk doğumun uzun süreceğini okuyordum hep ama kendimi psikolojik olarak hep kısa süreceğine inandırmıştım ve bir anda 10 falan olur sanıyordum az az ilerlemesine baya üzüldüm açıkçası 😂 bu arada epidural almaya karar verdim çünkü maalesef dayanamadım. Gün içerisinde 2 doz aldım. Epidural baya rahatlatıyor ama sancıyı yine hissediyorsunuz. Bu şekilde de birkaç saat geçti ve saat [5) gibi bakıldığında açıklık 5 cm olmuştu. Akşam 6 gibi doktorum geldiğinde ise açıklık 9 cm dedi ve inanın dünyalar benim oldu. Sabahtan beri 5 cm olan açıklık 1 saatte 9 olmuştu ve doktorum artık ıkınabilirain dedi. Daha çok sancı hissetmem için de suni dozu arttırıldı. Zaten ıkınma isteğim vardı. Odada birkaç ıkınma sonrası doğumganeye geçtik ve sanırım 2-3 ıkınma sonrası bebeğim kucağımdaydı çatala çıktıktan sonra max 5 dk sürdü çıkması. Ebeler ne kadar kolay oldu diye konuşuyorlardı kendi aralarında 😂. Sonra eşim çağrıldı ve kordonu kesti💕 O anın bi tarifi yoktu gerçekten bambaşka bir his. Allah isteyen herkese nasip etsin ❤️