Herkese merhabalar burda çok araştırmıştım şehir hastanesinde sezaryen sürecini çok fazla bilgiye ulaşmakta zorlanmıştım şimdi kendim deneyimledim ve bunu gidecek insanlar için paylaşmak istedim 🙃
Benimki 2 . Sezaryandı gün verildi sabah 8de kadın doğum acilden giriş yapın dediler sabah gittik sadece hastayı içeri aldılar ön muayene yapıldı kan alınıp damaryolu açıldı ve sonrası nst ye gönderildik orda size ameliyat önlüğü vs verilip hazırlanıyorsunuz direk acilden sezaryen ameliyathanesine gönderiliyorsunuz yani içeri girerken bebeğe giydirelicek eşyaları yanınıza alın veya yakınınızdan istiyorlar sizle birlikte kalıyo
Sonrası ameliyat odasına alınmak için bekliyorsunuz o sırada acil vaka gelirse siz beklemeye devam ediyorsunuz ben yaklaşık 2 saat bekledim sonra ameliyattan çıkınca yakın takip yoğun bakım gibi bi yere alınıyorsunuz bebekle birlikte 2-3 saat duruma göre orda kalıyorsunuz ordan da servise çıkarılıyorsunuz operasyonel süreç herkes için ayrı olur ben prosedür nasıl işliyo onu anlatmak istiyorum en azından neyin nasıl olacağını bilmek iyi gelir