Hanımlar merhaba, 22+3 te acil serklaj olup bütün hamileliğim boyunca yattım her şey yasaktı. 37.haftada dikişlerim alıncaktı 36+5 ’te Doktor kontrolüne gittim ama dikiş alınınca doğum olabilir diye hazırlıklıydım ben hem psikolojik hemde hastane çantaları açısından. Çünkü ameliyat olmadan önce hem kısalma hemde açılma vardı bende. Dikişim alınmadan önce ultrasonda muayene oldum ve baktık suyum bitme noktasına gelmiş. Dikişimi aldık, hemen 4 cm açılmam olduğu anlaşıldı ve su da bitmek üzere olduğu için doktorum direkt doğumhaneye yönlendirdi beni bir sürü şaka, espri VS yaparak moral vererek. Ardından doğumhaneye çıktım ve açılmam devam etsin diye dans, pilates, yürüyüş gibi şeyler yaptım 7 cm e kadar açılmam oldu ama sancım çok azdı regl sancısı gibi, biraz beklendi devamı gelecek mi diye. Ardından gelmedi ama suyum sızmaya başladı ve ebeler artık kesemi patlattı anında sancılar gelmeye başladı ve düzene girdi geriye sadece her sancı da ıkınma işi kaldı. O büyük sancılardan yaklaşık 2 saat sonrada normal doğum yaptım. Tüm serklajlı annelere umut olsun ❤️ Rabbim hepimizin evlatlarını korusun ve vaktinde sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin 🤲🏻🍼😇😍🙏🏻🧿