edabolukbasi3- merhaba, 29. Haftadan beri ben de şeker takibi yapıyorum, insüline başladım. Gebelikte açlık şekerinin 100’ün altında olması gerekiyor. Yemek yedilten 1 saat sonraki tokluk 140’ın altı, 2 saat sonraki tokluk 120 altı olması gerekiyor.
Benim sabah açlıklar hiç 100’un altıma düşmedi, tokluklarda genelde pek sorun yok, ama ilerleyen haftalarda hormonlar sebebiyle daha fazla yükselebileceği öngörüldüğünden çok düşük doz insüline başladım. Buna rağmen sabah şekerim düşmüyor 100’ün altına ne yaparsam yapayım. Hamilelikten önce de bende insülin direnci vardı, hormonlarla birlikte o da tetikledi sanırım cunku aile geçmişimde yok. Kilom da suan 73. 64’le hamile kaldım 9 kg aldım 34. Haftadayım.
Sizin kilo da tetiklemiş olabilir. Şeker maalesef anne karnındaki bebeği son derece etkileyen bir durummuş bana en basından beri hem kendi doktorum, hem de şekeri takip eden endokronoloji doktorum bunu söylüyor. Akciger gelişimi, doğumdan sonra bebekte hipoglisemi, bebeğin çok kilolu doğması vs vs. Şuan doktor kontrolundesiniz endişelenmeyin, hastanede dinlenmenize odaklanın korkacak bişey yok, endişe ve sttes de tetikliyor şekeri, doktorlar bir şekilde kontrol altına alacaklardır, sonrasında da siz son derece dikkat edeceksiniz muntemelen insüline de baslatırlar sizi çıkınca da yediğinize içtiğinize çok dikkat edersiniz. En kısa zamanda düzene girmesini diliyprum şekerinizin. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alacaksınız inşallah 🙏