rummglmz Arkadaşlar selam şuan 36+1 haftalığım bebeğim ne zaman gelir bilemiyorum. Aklıma takıldı bebek doğduktan sonra çocuk doktoruna ne kadar sıklıkla götürüyoruz? Devlet hastanesin de düzenli bi doktor seçip oradan devam etsek nasıl olur? Yoksa özelde bir doktor ile anlaşıp mı yola devam etmeliyiz? Özelde doğum yapacağım ilk muayeneleri için ücret ödeniyor mu
ezoocum rummglmz ilk ay ücretsiz özelde kontroller sonra ücretli 4. Gün kontrole gidiyorsunuz durumuna göre daha sık da çağırabilirler bizim sarılık ve kilo kaybetme sorunumuz vsrdı 4. Günden 1 hafta sınra tekrar gittik sonraki hafta tekrar gittik sonra 1. Ayında gittik Grip falan gibi enfeksiyonel bir hastalık olmadığı sürece artık özele götürmem özelde doğum yaptığım ve ücretsiz muayene hakkım olduğu için ve doğduğunda ilk o doktor kontrol ettiği için götürmüştüm ama artık devlette ilerlerim şu anlık yaşadığım şehirde kadın doğum ve çocuk hastanesi var zaten tayin çıkınca başka bir doktor bulacağım tabi :)
ABusraaaa rummglmz yani şöyleki özel aşıları yaptıracaksanız özelde devam etmekte fayda var çünkü devlet söylemiyor özel aşıları. Zaten doğumdan sonra topuk kanı cikarkende işitme testini yapiyorlar 3. Günü felan sağlık ocağına gideceksin topuk kanı için eğer aksi bı durum yoksa sarılık artışı felan yada çocuk huzursuzluğu hani hastaneye gotemeyi gerektirecek bı durum yoksa 1. Ayda sağlık ocağı takip için ve çocuk dktorunuda götürüyorsun. Yanlış hatırlamıyorsam ilk 6 ay götürüyorsun zaten her ay düzenli olarak çünkü kilo takibi felan fulan bide aşılar sağlık ocağı çocuk doktoru götürüyorsun kalça ultrasyonu var bide genelde 2 aylık gibi yapmak daha iyi diyorlar doktor ona göre yönlendirir seni ben 2 buçuk aylikken felan yaptırdım yanlış hatırlamıyorsam ama küçükken yapılacak yani . Sonra göz kontrolü var oda 3 aylık gibi yapılıyor. Ek gıda dönemi felan ayy yazarken bile içim sıkıldı zaten doktorlar seni yönlendiriyorlar canım ya 😀 ama tabiki bu dediklerim herşey yolundaysa olan birşey mesela benim oğlum yoğun bakımda kaldiydi 5 günden fazla sonra işitme testini gecememisti bizde daha fazla kontroller felan vardı kalbe felan götürüyorsun rop muayenesi felan oluyor bu durumlarda ama dediğim gibi oda 5 günden fazla yoğun bakımda kalınca çocukta bı hasar kalıp kalmadığına bakmak için
RiRi22 rummglmz özelde dogum yapacaksan yenidoğam doktoru bebeğinin doktoru oluyor. Farklı hastaneye götürürsen de bundan sonra bu hastaneye geleceğiz diye bilgi veriyorsun bebeğinin tüm bilgileri soruyorlar aşısı kilosu boyu kafa ölçüsü doğumdaki bilgiler. İlk 30 gün bebeğin kontrolü ücretsiz kalca ultrasonu da ücretsiz oluyor
Ozgekiz rummglmz işin para kısmını bilmiyorum ama özelde doğum yaptım özelde devam ettik kontrollere. Fakat devlette de iki güzel doktor edindik, hem devlet hem özel takipliyiz. Ozeldeki doktorumuz çağırdıkça gitmiştik, devlete de gerektikce diyeyim.
Elovee Ilk muayeneler icin ücret odemedim ben özelde. Zaten onlar ne kadar zaman sonra gelmen gerekecegini söylüyorlar. Ücretlendirmeden sonra devlette de takip ettirebilirsin tabi
rummglmz ezoocum ABusraaaa Rabbim yardımcımız olsun bacım 😂😂 hamilelikle beraber hastane kapıları açılıyor bize desene 😂