Her şey yolunda giden hamileliğimin 22. haftasında Bilkent Şehir H. çocuğun kafası büyük dediler. Başka hiçbir açıklama yapmadılar. O anın şokuyla hiçbir şey soramadım sadece ağladım onlarda hiçbir bilgi vermediler. Tek dedikleri amiyosentez. Elime tutuşturduları kağıtta corpus collosum yazıyordu. Ama o neydi anlatmadılar. Ertesi gün özel polikinliği olan bir doktora gittim. Hipokrat yemini olmayan bir doktordu sanırım o psikolojimle hayatımın travmasını yaşattı. O da amiyosentez istedi ama anlaşamadık. Daha sonrasında Hacettepe üniversitesinde özel bir hocaya gittim. Önce kendi baktı uzun uzun muane etti, daha sonra 2-3 doktor daha geldi hepsi beraber incelediler. Bebeğimin sağ 12 ve sol 10 ventrikülde genişleme olduğunu öğrendim. Doktorum Corpus collesum oluştuğunu gördüklerini söyledi. Amniyosentez ve fetal mr istediler. Orada da amniyosentezi istemedim. Fetal mr gün aldım. 7 kere mr çekildim. 28. haftadaydım bebeğim mr cihazı sesine aşırı tepki verip, karnımda hareket ettiği için net görüntü alamadılar. Sonunda bir rapor çıktı ve 11, 7 mm ölçülmüş. Corpusda oluşmuş. Artık sadece doğumu beklemek kalmıştı ki bu bebeği doğuracaksam fetal mr bile gereksizdi kendime çocuğuma boşuna o travmayı yaşattım. Yavrum karnımda çırpındı resmen. Ve kızımı kucağıma aldığım gün ultrason ile baktılar. Pediatri doktoru her şey normal dedi ölçü vermedi. Asistan 9 mm gibi bişi dedi. Bugün kızım 30 günlük ve tekrar ultrason çekildi. Özellikle asistan değil hoca bakılsın diye not düşülmüş hoca baktı. Korkulacak hiçbir şey yok sağlıklı dedi. Hamileliğimde ağlayarak girip çıktığım hastaneden mutluluk gözyaşları ile çıktım. Bu süreçte çok yıprandım çok zor günlerdi. Araştırırken burada birinin yazdığı yazıyı okumuştum, bana ışık olmuşdu. Bebeğim sağlıklı olursa bende yazacağım demiştim. Çok şükür Rabbime. Doğuracağım çocuğa amniyosentezi iyi ki yaptırmadım keşke fetal mr da yaptırmasaydım. Vee keşke kendimi bu kadar çok üzüp karnımda yavrumu sıkıntıya strese sokmasaydım. Buraya yazıyorum belki birilerine umut olur bu yazı. Güzel anneler karnınızdaki sizden bir can ve kalbi atıyor. Kendinizi üzmeyin.