Arkadaşlar önce merhaba başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum belki aranızda aynı şeyleri yaşayanlar vardır birbirimize destek oluruz diye düşündüm. 🌸❤️
Ben hamile olduğumu öğrendim ve 6. Haftadan 8. Haftaya kadar kanamam vardı . Şuanda zaten 8+3 haftalığız.
Bu arada şunuda söyleyeyim .
Daha önce üç düşük yaptım yaşayan hiç çocuğum yok bu 4. gebeliğim ve hep düşük riski olan biriyim genetik test yaptırdım kan pıhtılaşması çıktı ayriyeten daha önce bu düşüklerden dolayı rahim usg çekildi .
Bu gebelikte de 4. Haftadan itibaren gebelik kesinleşince kan cıvıtıcı iğne başlandı.
Her gün mutlaka göbekten vuruyordum , ve progestan fitil kullanmaya başladım sabah öğle akşam.
O yeterli olmayınca progestan iğne kullanmaya başladım her gün gidip vuruluyordum 2 ampul şeklinde bu şekilde 8 haftaya kadar geldim .
Doktorum özel ama çok iyi bir doktor tüp bebek uzmanı zaten biz de bu yazın sonuna tüp bebek düşünüyorduk bu sürpriz bir gebelik oldu Rabbim nasip etti. Duyunca çok sevindik mutlu olduk. Normalde biraz zordu benim hamile kalmam hem triod var hem insülün direncim var be ayrıyeten rahim şeklime T RAHİM dendi . Yani rahim çok dar belki aranızda yaşayan vardır zaten Google’dan araştırırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız yanlış bir bilgi vermek istemiyorum bu yüzden gebeliklerim geç olurmuş yani geç hamile kalırmışım ve düşüklerim bundan kaynaklı.
Hatta doktorum bu sağlıkla ilerleyen bebekte bile düşünün olursa Sencı bir şekilde rahim ameliyatına almam gerekecek dedi inşallah gerek kalmaz.
Bugün kontrolüm vardı hastaneye gittim ikinci sefer çocuğun kalbini dinlemeye her şey yolundaydı kanamam da yoktu hatta doktor iğneyi kesmemi söyledi üç günde bir vurur yeter dedi paket bitince daha alma dedi. Yani çok mutlu bir şekilde ayrıldık doktorun yanında.
Akşamüstü eve geldiğimizde hiçbir şey yapmadım bu arada ağır Kaldırmadım yani hiç zorlamadım kendimi bu arada sürekli uzanamıyorum sürekli istirahat edemiyorum çünkü vertigo takları geçiriyorum 😒
Sürekli uzanmak vertigo mu tetikliyor o yüzden genelde hafif oturur şekildeyim hafif uzanır şekildeyim.
Bir yanda yanlış hatırlamıyorsam galiba hafif bir öksürdüm alttan bir şey gittiğini hissettim lavaboya gittiğimde idrarımı yaptım idrarım hep kandı ve büyük pıhtı şeklinde bir şey geldi pede baktığımda taze bir kan vardı hemen apar topar acile geldik kontrol edildi bakıldı bebek duruyor kalp atışı devam ediyor hiçbir sıkıntı yok yatışım yapıldı 3 gün boyunca hastanede olacağım söylenildi ve gelir gelmez bana 1 kg serum taktılar tekrar progestan iğne vurdular kalçadan ve ayriyeten kullandığım fitili bu sefer ağızdan içmemi söylediler gelir gelmez bunların hepsi yapıldı. Hemşire ağrımın olup olmadığını sordu ve ağrım yok dedim onun dışında serumun bitince lavaboya çıktığında gelip kontrol edeceğim dedi hasta bezini geldi kontrol etti her şey yolunda kontrol altına alınıyor gibi dedi normale dönüyorsun dedi şu anlık Allah’a dua etmekten başka bir çarem yok Allah’ım bize bunu sürpriz bir şekilde nasip etti ve inanıyorum biliyorum ki bu bebek bizimle devam edecek biraz nazlı anne olmak kolay değil hakkında hayırlısı nasibi neyse o olsun başından böyle bir şey geçen var mı gebeliğin devam eden var mı lütfen yazarsanız çok mutlu olurum. ❤️❤️