Yasmncrr10 hayır durum atlanmis olmuyor ama detaylı ultrason erken haftalarda olduğu için, doğuma kadar kapanması ongoruluyor
Biz de benzer bir durum yaşadık. Detaylı da her şey yolunda ki ekstra kalp ekosu ile baktılar bebeğimize bende kronik VSD var diye. Kendi kalp doktoruma gittim, eko çekerken o da bebeğimin kalbine baktı, canavar gibi maşallah dedi… Doğum oldu, çocuk doktorumuz ufurum var dedi, olabilir sıkıntı yok, kendisi iyi görünüyor dedim (morarma vs olmuyor diye düşünmüştüm de sonradan katılma nöbetleri, emme sorunları yaşadık). VSD dir bir şey yok dedim çünkü bende de vsd var, nasıl bir şey olduğunu biliyorum, konduramadim kısacası çocuğuma… Neyse aylık kontrole gittik, özelde kalça ultrasonu sırası coktu, devlete gidip halledelim dedik. Şansımıza kardiyolog ile yan yana odasi olan bir doktordan almışız randevu. Kalça ultrasonu değil de acil yan odaya geçin, ben doktor bey ile görüşeceğim dedi. Bu bir aylık süreçte benim kötü bir şey mi var acaba şüphelerim artmışti tabi, nefes alıp verme şeklinden dolayı… Neyse bize doktor her şeye hazır olun dedi. Başımıza yıkıldı o hastane! Biz eve gidene kadar ağladık. Lasix diye bir idrar söktürücü var onu başladılar, ciğerlerdeki yük azalsın diye ki aynı ilacın tam dozunu 85 yaşındaki ninem kullanıyordu 🤦🏻♀️ su vermeye kiyamadigim evladima, ilaç vermeye başladım gün aşırı ağlaya ağlaya. Eve kimseyi sokmadim, gelenler maske ile uzakta durabilirlerdi anca. Tabi hemen kendi doktoruma mesaj attım durumu, annem de yanına kontrole gittigi bir gün beni görüntülü aradılar. Ameliyat bilmem ne dedi ama ben tırnağını kesmeye kıyamıyorum canım evladimin, Allah korusun ne demek o !!! Çok şükür 6 ay sonunda gerilemeye başladı 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 ameliyat düşüncesini silip attı doktorlar. Şu an sadece dikkat ediyoruz, sünnet izni vermediler. İki buçuk yaşına geldik elhamdülillah 🤲🏻 Allah’ım sağlık sıhhat versin inşallah herkesin evladına içinde bizimkilere de 🤲🏻 su an hamileyim, riskli gebelik, ciğer geliştirici falan yapıldı, erken doğumlarda bu tarz riskler daha çok oluyor. Ama elimden geleni yapıyorum ben, gerisi takdiri ilahı 🤲🏻 Rabbim güzel yazılar yazsın🤲🏻🤲🏻🤲🏻 nerede elini açıp şifa dileyen var ise, tez vakitte kavuşsun inşallah 🤲🏻