Fffyza23
Tekrar entübe edildiğini görmek insanı çok acıtıyor biliyorum biz de çok kez yaşadık ama çok şükür nefes alıyor ya o da bir dinlenme diye düşünmek lazım, demek ihtiyacı varmış. Biraz dinlenince daha güçlü şekilde kalıcı ve tam sağlıkla çıkar inşallah.
Bu hiç belli olmuyor, benim kızım parça parça 45 gün entübe kaldı kuvöz arkadaşı 90 gün kaldı ama o çıktığında nazaldan çok hızlı kurtuldu iki günde kuvöz içi oksijene geçti, benim kızım 20 gün daha nazal destek aldı. İkisi de eve oksijenle taburcu oldular o bir ayda kurtuldu, kızım 1.5 ayda.
Kızım da, 90 gün entübe kalan arkadaşı da rop(retinopati) göz enjeksiyonu oldular ama başka bir arkadaşları 120 gün entübe kaldığı halde rop için müdahale edilmesine gerek kalmadan onunki geçti. Ki normalde uzun süre entübasyon ve oksijen rop’a sebep olur derler.
Yani demem o ki bu işler sadece günlerle olmuyor. Önemli olan en nihayetinde kalıcı ve tam sağlıkla kavuşup öyle de büyütebilmekte inşallah siz de hayırla güzellikle kolayca kalıcı ve tam sağlıkla kavuşup büyütürsünüz 🙏🏻🙏🏻