Uzun süre pcos yüzünden bebeğim olmadı. Son raddede gidip rahim filmi çektirdim. Çok bilgim yoktu ve doktorumun ısrarı ile anestezi uygulanmadan rahim filmi çekildi. Yani bilen bilir, inanılmaz bi acı çektim diye bilirim. Doğum sancısı nasıldır bilmiyorum ama o 30 saniyede dünyam tepetaklak oldu. Şimdiki aklım olsa aneztezi isterdim. Bir iki ay kendime gelemedim travmatikti çünkü ve rahim filmi de vajinal olarak yapılıyor.
Bebeğim olmadıkça üzülüyordum, tüp bebek sürecine girdim. Tüp bebek süreci düşündüğümün aksine çok daha rahat ve kolay geçti. Hızlı bi süreçti. Ama mesela yumurta toplattırma sürecinde yine içimden yumurtalıklarımdan sıvı alındı. Tamam ağrılı değildi ama ben öncesinde o kadar stres yaptım ki, doğal yoldan bebeğim olsa neden böyle bir operasyona gireyim ki. Her yaşadığım şey bebeğime kavuşmak içindi haliyle ama denedikçe yorulduğumu hissettim. Bazı noktalarda kendimi , bedensel olarak neye hazır olup olmadığımı anladım diyebilirim.
İşin güzel yanı hemen hamile kaldım, ilk 3 4 ay çok rahattı. Mide bulantım bile yoktu. Ta ki 5. Ayda rahim ağzımda kısalma yaşadım, rahim ağzıma dikiş attılar. O da sandığım gibi acılı bi süreç değildi. Ama ameliyat olur gibi kocaman iğne ile diktiler orayı. Süreçte yaşadığımı bir ben bilirim. Allahtan işe yaradı, bebeğim şimdi 38 haftalık.
Ben bu kadar süreçten sonra normal doğumu istemiyorum arkadaş. Zaten yoruldum zaten tonla şey atlattım. Özel bölgemden yana tekrar sınanmak istemiyorum ya. İsteğe bağlı sezeryan olacağım. Bu yaşadıklarımı yaşamasaydım da, yine sezeryan isterdim çünkü kendimi tanıyorum, sezeryan sonrası ağrı sızı iyileşme sürecine okeyim. Ama vajinamda ağrı sızı istemiyorum. Keyfimin kahyası bunu istiyor. Kimse de gelip doğum şeklimle ilgili yorum yapmasın istiyorum mesela. Biri bana normal doğurmak istiyorum diyince, gönlünden geçen olsun hayırlı hızlı bi doğum olsun diye güzel dileklerimi sunuyorum. Ay sen saatlerce sancı çekersin mahvolursun, makata kadar dikişin olursa naparsın diye saçma sapan olumsuz yorumlar yapmıyorum. Çünkü her gebelik aynı değil biliyorum. Ama yani sezeryan dediğinde en sağlıklısı normal doğum diye bilmişlik taslayan insanlara da anlam veremiyorum. Bi rahat bırakın kadınları ya. Biz kadın olarak da bi birbirimizi rahat bırakalım. Zaten gebelik zor, doğum sonrası yeni düzene alışmak zor. Bir de herkes kendi bildiği doğruyu diğerine yaptırmak istiyor. Bırakın isteyen istediği gibi doğursun.