nurunuzgeldi Aslında yazmayacaktım ama benim gibi normal doğum çok isteyip mecbur kalan birisi olacak olursa üzülmemesi için yazacağım kızlar. Henüz 38+5 de iken sezeryan oldum bir gün önce devlet hastanesinde tansiyonum yüksek çıktığı için yatış verdiler doğumu fitille başlatmak için o anki şokla kabul ettim ve yatış işlemlerine başladık odaya geçtiğim de hazır olmadığımı fark ettim daha vakitte vardı tansiyonum da normale dönmüştü ebe istersen vazgeçebilirsin deyince eşim geldi imza atıp çıktık. Devlet güzel ama bilmiyorum o ortam bana hiç iyi gelmemişti içim ısınmadı ertesi gün 2 ağustos da özelde ki kendi doktoruma gidip fikir almak istedim ili arkadaşım da benim doktorumla doğum yaptılar fitille doğum başlatıp eğer öyle bir imkan varsa kendi doktorumla yapmakstedim. Doktora gittiğimde durumu anlattım bebeğe baktık karın çevresi 41 haftalık olmuş dedi ben tabi şok oldum kilosu 3900 dedi tekrar tekrar baktı normal istediğimi bildiği için ama değişen bir şey olmadı bebeğin kafası çıksa bile omzu takılabilir dedi o an ne diyceğimi bilemedim hiç sezeryan ihtimali düşünmediğim için bir şok daha geçirdim hocam normal doğumu başlatsak çıkmazsa sezeryane dönsek dedim bebek için riskli olur o an sezeryane dönemeyiz dedi ayrıca tansiyonun yükseliyor genelde böyle hastalar sancılar arttığında ilerleyemiyor acil sezeyane alıyoruz dedi ben tabi ağlayarak çıkıp eşimi aradım onu çağırdım bi de doktor ona anlatsın diye doktorumda ertesi gün izne ayrılacaktı hızlı karar vermem lazımdı eşim geldi ona da anlattı iki saat içinde kendimi ameliyat masasında buldum doktorum çok normal doğum yanlısı bi doktor olduğu için sözlerine inandım ameliyat ederken de kemiğin kavisliymiş gerçekten bebek çıkmazmış dedi yine ameliyattan çıktıktan sonra da içinde kalmasın dedi normal doğuramazdın bebek iriydi dedi bebeğim de 3600 doğdu ama karın çevresi gerçekten geniş doğarmıydı doğmazmıydı bilmiyorum doktoruma güvendim çok da rahat bir ameliyattı çok hzılı toparlandım hiç korktuğum gibi değildi sanki normal doğum yapmış gibiydim maşallah diyeyim nazar değmesin şuan 9 günlük olduk acı nerdeyse yok zaten bir gün yatmıştım hastane de ertesi gün kendi işimi yapmaya başlamıltım yavaş yavaş işin özü kızlar bazen ne yaparsanız yapın bebek karar veriyor bu doğruymuş aylarca pilatese gittim merdiven in çık o bu derlen bebeğimin bi anda hızlı kilo alması işleri değiştirdi o yüzden kendinizi güvendiğiniz bi doktorun ellerine bırakın yol istediğiniz gibi gitmese de güzel bitecektir uzun oldu kusura bakmayın.
Annekuzusu123 nurunuzgeldi kilo alması için ekstra bişi yaptınız mı peki hep mi böyle önden gidiyordu kilosu
Kabiyra00 nurunuzgeldi Siz her hafta kontrole gitmiyor muydunuz? Bebeğin kilolu olduğu belli değil miydi öncesinde?
beyzanur99 nurunuzgeldi hikayenizi okuyunca kendimi gördüm sanki ben de kendimi hep normal doğuma hazırlamıştım hatta suyum geldi sancılarım oldu ama bebeğim kanala girmedi iri bebekti doktorum normal doğumu çok destekliyen birisi aslında ilk başta sen doğurursun halledersin demişti ama açıklığım arttıkça sezeryane yönlendirdi ve sezeryan oldum ben de halen daha normal olur muydu düşünceleri var ama artık yapacak bir şey yok çok şükür ikimizde sağlıklıyız ben zor toparlanıyorum sizin hemen toparlanmanıza çok sevindim sağlıkla biyüüsn inşallah bebişler ☺️☺️☺️
burak1 Çok sevindim sizin adınıza bende 39 +3 tekim normal doğum istiyordum ki bugün ki randevumda 7 santimlik miyomum olduğunu öğrendim doktorum sezeryan teklif etti miyomu da alabilmek için bende korkuyorum sezeryan sonrasi sütüm gelmezse diye şuan kaygılı ve stresliyim normal doğumdan da korkuyordum aslında yine de hayırlısı olsun diyorum sizlerden tavsiye ıstiyorum tecrubeli anneler sezeryamda hemen sut gelmesi için önceden neler yapabilirim
greenofbroccoli burak1 bende sezeryanlıyım, doğumdan yarım saat sonra pompa getirdiler odaya 3 saatte 1 sağmaya başladım, 30+0da doğum yapmama rağmen önce damla damla sonrasında hemen ertesi günün sabahı normal şekilde sütüm geldi, şartlamayın kendinizi
Badella Bende 37+5 teyim senin gibi hep normal doğum istiyordum 12. Haftadan beri pilatesler yürüyüşler hamileliğim boyunca hiç yatmadım resmen çok aktifim önce vajinal benler çıktı doktoruma sordum baktı kontrol etti engel değil dedi sonra bi baktım vajinal varislerim çıkmış bebek baskı yaptığı için doktoruma gösterdim damarlar yırtılır kanaman çok olur riske atamayız dedi bakalım sezaryen günü bekliyorum inşallah seninki gibi sorunsuz geçer çok korkuyorum sezaryenden hiç ameliyat olmadı bi de sonraki toparlanma süreci beni düşündürüyor bunu okumak iyi geldi ama bebeğini sağlıkla büyütürsün inşallah🩷
nurunuzgeldi Annekuzusu123 normaldi son iki hafta da hızlandı hiç bişey yapmadım fazla yemişim sadece
aleyna_aslankles Her hafta kontrolle olucak şeyler degilmiş gerçekten hızlı kilo aldığı için şeker yüklemesi yapıldı güzel çıktı 2 haftadır şeker takibi yapıyorum güzel çıkıyor demekki kordondan iyi besleniyor şuan 36+4 haftalıgız ama bebeğim hem makat hemde göbek çevresi 39 haftayla uyumlu benim içinde sezeryan olunabilir dendi devlet takipliyim dediğiniz gibi kafası geçse omzu takılabilir sıkışma ihtimali olabilir denmişti hepimiz için hayırlısı olur umarım 🙏🏻
aleyna_aslankles nurunuzgeldi Bende kestim karbonhidratı ama 5 günde 300 gram almıştı bilmiyorum artık umarım bir sorun olmaz bende sizin gibi güzel süreç geçiririm bu arada Allah analı babalı büyümesini nasip etsin İnşAllah 🙏🏻