Bibebek_2kedi bebeğim 6 aylık ama ben her aşı öncesinde mutlaka aşı yapılacak noktalara giderken başı uyguluyorum “daha az acıyor” aşı olurken ona sarılıyorum mümkünse kucağımda yaptırıyorum muhakkak 1 gün öncesi ılık duş sonrası yağla masaj yapıyorum ve konuşuyorum yarın aşı olacaksın ama sağlığın için gibisinden uykusunu almasına dikkat ediyorum uykusu varsa huzursuz olur canı daha çok yanar karnı ne tok ne aç alıyor orta seviyede bırakıyorum çünkü çok tokluk da karın ağrısı yapıyor huzursuzluğu artıyor rahat giysi tercih ediyorum şort ya da askılı tulum yanıma uyku arkadaşı ya da sevdiği bir çıngırak alıyorum aşıdan hemen önce emziriyorum biraz sakinleşmesi için “ama tam doyurmuyorum 5 dakika gibi” ağrı algısını azaltıyor aşı sonrası da hemen emiyor emmek istediği kadar meme de tutuyorum ve en önemlisi BİZİM YÜZ İFADEMİZ = BEBEĞİN SAKİNLİĞİ annelik cesaret istiyor maalesef ona kaygılı veya korkuyor üzgün gibi görünmüyorum aşı olurken sürekli gülümsüyorum korkmaması için aşı öncesi bebeğinize şurup falan içirmeyin bir çok kişi bu hatayı yapıp mor pembe şuruplardan veriyor bu aşıya karşı bağışıklığı azaltır sevgiler