ilk gebeliğim tek yumurta ikizleri olduğu için sezaryen oldum. o zaman da 4 doktor görüşü aldım hepsi normal doğumun gereksiz risk olduğunu söylediler, ben de alamadım o riski🥲 ama aklım hep normal doğumdaydı. uzun yazabilirim hakkınızı helal edin, çünkü doğumum uzun sürdü shhsjscj ama uzun da sürse, sürece teslimiyetimle pozitifin de pozitifi bir hikayem var.
gebeliğimi öğrendiğimde ikizlerime gebeyken de yakınen takip ettiğim ebe cavideyi artık yakın markaja almıştım😂 28. haftada ilk görüşmeyi yaptık, zaten normal doğum olacağına inancım çoktu, onlarla görüşünce ‘bu iş tamam’ dedim. müdahalesiz, en en doğalından bir doğum hayal ediyordum. ikizlerde de doktorlar olmaz diyordu ama yine de keşke cavidelerle görüşseydim dedim kendi kendime. neyse 41. haftayı doldurmuştuk artık bebek de iriydi sabah uyanınca ebemin yanına kontrole gidecektim gece 1 gibi uyudum 1 saat sonra sancıya uyandım. ama son bir haftadır ara ara yokluyordu zaten yine öyle sandım sağıma döndüm, soluma döndüm yok uyutmayacak, hatta yatırmayacaktı. kalktım abdest aldım salona geldim okuyacaklarımı okumaya basladım. 15 dkya bir düzenli sancım geliyordu karşılaması gayet basitti. 3 saat sonra 5 gibi nişanım geldi o zaman emin oldum artık doğum başladı. beni zorlamayan ama asla da uyutmayan 10-15dkya bir gelen sancılarla saati 11 ettik. tabii ikizler 7 gibi uyandı kahvaltı yaptık dolaştık çorba yaptım evi toparladım. günlük rutinime devam ettim. saat 11 gibi biraz daha sert vurmaya basladı sancılar, ben de egzersizlere başladım. günlük hayatım zaten egzersiz ama neyse işte pilates topunda, bahçede dolandım öyle 2 saat daha geçirdim. saat 13.00 gibi düzenli 10 dk ya bir düştü ve biraz daha şiddetlenmişti. ebelere haber verdim, sıklaştı diye. aradılar sesimden anlayıp daha yolumuz var dediler😂 yapacaklarımı ilettiler. bende öyle yaptım ama 16.00 gibi artık epey şiddetlenmişti, ki pilates topuyla vs karşılayamıyordum kasılmaları. duşa girdim 40 dk sıcak suyl durdum çıktım hala aynı. suda bile zor karşılıyordum. 17.00 gibi ebem eve geldi muayene etti 2 cm açıklık olduğunu söyledi. ne yalan söyleyeyim moralim bozuldu, zaten yüzümden de anladı ebem. ama stres yapmamamı, müdahalesiz istediğimi hatırlattı, tekrar talimatları verdi ve omu uğurladım. yatıp dinlenmem gerekiyordu ama 5 dkya bir geliyordu aslaaa yatarak karşılayamıyordum. hatta kendimi hemen suya atasım geliyordu. yine bahçeye cıktım 1 saat egzersiz yaptım. merdiven indim çıktım, yürüdüm, egzersizleri yaptım. git gide şiddeti artıyordu tabii. saat artık 23.00 oldu, oğullarım çoktan uyudu onları evde halasına emanet edip hastaneye geçme kararı verdik. hastaneye geçtik nst çekildi düzenli sancılar çıktı tabii 5 dk ya bir geliyor hala. hastane ebesi kontrol etti açıklık 4-5 cm☹️ beni yine aldı bir umutsuzluk. neyse yatış yapıldı saat gece 1 oldu zaten ben 23 saattir uykusuzum. uyuduğum da 1 saatti zaten. neredeyse 2 gündür uykusuzum. çok yorgun düştüm duşa girdim yine orada uyuyakalıyordum düşüyordum az kalsın. cıktım hemen. sancılar 2-3 dk bir düştü ve 1 dk sürüyordu. her sancı arasında o 1-2 dkda istemsizce gözlerimi kapatıyordum uyuyordum resmen 😂 şimdi çok komik geliyor tabii. saat 2.5 gibi ebem geldi kontrol etti bebeğin başı istediğimiz seviyede değil dedi. 3 gibi doğumhaneye indik ve egzersizlere basladık. rebozo ile bir egzersiz yaptık evlere şenlik jdjdjdkx bayağı bi can yakıcıydı. ortalama yarım saat yaptık dayanamadığımı söyledim. suyumu patlatın artıııkk diyordum o ara çok baskı yapıyordu su kesesi. ebem patlatmadı, müdahalesiz istediğimi hatırlattı😂 hay dedim isteğime. iyi ki patlatmamış, neden olduğunu birazdan yazacağım. havuz hazırsa suya girelim dedim. ebem de girelim ama daha yolumuz var sen bi rahatla geri çıkar egzersizler devam ederiz dedi. suya girinceki o yumuşamayı hiç unutmayacağım. mükemmeeel bir histi. e suya girdik 3.50 gibi benim ıkınmam geldi resmen bebitom suyu bekliyormuş. her kasılmada ıkındım, ebemin talimatlarıyla tabii. aşırı sıcak bastı o ara eşim yelliyordu ama yetmiyordu, hastane ebesi de karton parçası buldu onunla sağlı sollu yellediler sağolsunlar 😂 doktorum da geldi 4.15 gibi. saat 04.32 de de sudan suya su kesesiyle aktı su kuşum🫠 kesesiyle doğdu ve doğar doğmaz kollarıyla sıçrayıp patlattı kesesini. bi yarım dakika kadar suda yüzdü, bakıştık böyle güzel güzel sonra hadi al kızını dediler. o an her şey bitmişti. bütün acılar bütün sancılar. aldım göğsüme koydum, tentene temas yaptık, göbeğini hemen kesmedik epey durduk öyle. tentene temas sırasında ee hani hiç sancı gelmiyor artık demiştim bir anda kesilmesi çok mucizevi. doğum çok mucizevi bir şey. 4085 gram doğdu kızım, kesisiz, dikişsiz, müdahelesiz %100 doğal bir şekilde. bebeğime dokunan ilk kişi bendim, hayallerimdeki gibi. hamdolsun bugünüme, bu hikayeyi yazdıran Rabbime. doğum sürecim uzun sürdü, sadece 5 dk ya bir gelen sancılarla bile 13-14 saat geçirdim. çok yoruldum bitkin kaldım ama hepsi 04.32 de sona erdi ve şu an 35. günden sesleniyorum, hepsini unuttum. herkes gönlünce, sağlıkla kavuşur inşallah bebeğine🌸