mmedinestlms merhaba, çok geçmiş olsun belki yazılmıştır ama tüm mesajları okuyamadığım için ben de açıklayayım. Magnezyum hem rahim kasılmalarınızı azaltmak hem de Allah korusun erken doğum halinde bebeğinizi beyin kanaması vs gibi riskleri en aza indirmek için veriliyor. Sonda ise vücudunuza giren miktarın idrarla atılıyor olduğundan emin olmak için. Giren miktarla çıkan miktar arasında ciddi fark varsa o zaman ayrıntılı değerlendirme gerekiyor.
İlaç hızlı verilirse o zaman vücudunuzda yangın çıkmış gibi yan etkiler hissediyorsunuz çok zor oluyor benim öyle olmuştu o yüzden yavaş yavaş verilmesi sizin için daha iyi.
Suyunuz geldiği için siz de bebeğiniz de enfeksiyon riski altındasınız, bu şartlarda taburcu edilmeniz çok mantıklı olmaz çünkü artık sürekli enfeksiyon değerlerinize bakılması ve antibiyotik profilaksisi verilmesi gerekiyor. O yüzden kalmanız gerektiği söylenirse bence kabul etmelisiniz. 24 saat gözetim altında tutulmanız her anlamda sizin için de bebek için de daha güvenli. Tek istisnası, bulunduğunuz hastanenin 4. Basamak yoğun bakım ünitesi olmaması olabilir öyle bir durum varsa doğum yapmak için en gelişmiş yoğun bakım ünitesi olan hastaneye gidin mutlaka, doğum sonrası bebeklerin transferi çok daha riskli çünkü. Anne karnında en kapsamlı hastaneye gitmeleri ve orada doğmaları en doğrusu.
Sizi korkutmak için değil kendi deneyimlerimden yola çıkarak en doğru ve gerekli bilgileri yazmaya çalıştım.
Sağlıkla kavuşun, sağlıkla büyütün 🙏🏻