Merhaba kızlar,
Dün kontrole gittim, takvime göre 33+4 haftalık hamileyim ama ölçümlerde bebeğim 31+4 gibi çıktı, yani ortalama 2 hafta geriden geliyor. Şuan kilosu 1900gram.
Doktorum rahmim büyüdükce hafif kalp şeklinde bir girinti oluştuğunu, bebeğin o girintinin olduğu sağ tarafa yaslandığını ve dönemediğini söyledi. Yani anladığım kadarıyla orda sıkışmış. Plasenta da tam ortada olmadığı için beslenmesinin biraz kısıtlı olabileceğini belirtti. Girinti, plesanta kaynaklı yeterince besin gidemediğini ve bu yüzden zayıf olduğunu söyledi. Bu yüzden artık haftada 1–2 kez kontrol edilecek.
Kafa ve bacak ölçüleri haftasına yakın ama karın çevresi biraz geride. Şimdilik NST ve doppler akımları iyi, hareketleri de var. 37’den sonra duruma göre sezaryen olabilir dedi. Amacım 37ye kadar içerde tutmak sonra almak. 2700 gram olarak doğurtmak dedi. O kadar olur mu bilemiyorum inşallah olur kilo alır. Ama çok korkuyorum endişem çok fazla.
Benim gibi bebeği 2 hafta geriden giden, rahim şekli veya plasenta konumu yüzünden dönmeyen ama sağlıklı doğan var mı?