Bende çok korkuyordum ama dönüp baktığımda bir şekilde atlatıldı 🥰 benim de sabah 10.30’da suyumun gelmesiyle başladı doğumum, evden çıkmadan nişanım da geldi ve hastaneye direk çantalarımızla gittik yatış yapılacağını biliyordum. Sonra doktorum beklicez dedi ve bizde yatışımız yapıldıktan sonra oda süslemeye başladık, odamızı süslerken sancılarım hafiften başladı. Adet sancısı gibi değildi benim daha çok makatımı bastırır tarzda ve karnımdan çok makatımda hissettiğim bir ağrıydı. 16:00 gibi Meryem ana otu geldi aklıma, görümcem yanımızdaydı o markette bi kap alıp geldi Meryem ana otunu suya bıraktık ve ondan sonra benim sancılarım sıklaştı, nstye bağladılar sancılar 1-2 gösteriyor. Biz bunda bi yanlış var kesinlikle dedik. Bu arada yatışım yapıldığında açıklığım yoktu, nst bağlarlarken 1-2 cm dediler, nst bağlıyken sancıları karşılamak daha zor oldu. Nst çıkınca duşa girmek istedim ve gerçekten duşta daha rahat karşılanıyor sancılar 😅 duştan çıktığımda ıslak olduğum için ve odada klima açık olduğundan diye düşünüyorum üşüme etkisiyle sancılarım dayanılmaz oldu hemşireyi çağırıp epidural istedim hatta yalvardım desem daha doğru 😂 açıklığıma baktılar 3-4 cm dediler. Doktordan onay alıp ameliyathaneye götürdüler saat 7’ydi. Epidural takıldı ve ilacın etki etmesi beklendi. 7:50 gibi odaya çıktım, hemen ebe açıklığıma bakmak istedi ve 7-8 cm dedi. Odadan herkesi çıkardı ve başımda 2 ebe kaldı. Ikınıp bebeği kanala yerleştircez dediler. Bu arada epidural iğnem çıkmış 😕 ve epidural sancıyı kesmiyor sadece şiddetini azaltıyor. Mesela benim makatıma vuran sancı sağ kasık tarafıma çıktı ve şiddeti gerçekten azaldı ama yine hissediliyordu. Ebe sancı geldikçe kesmeden ıkınmamı istedi sancı bitene kadar. Orda anlatıyorlar nasıl ıkınman gerektiğini. Yaklaşık 20 dk sonra felan ebenin doktorumu arayıp gebe tam açık dediğini duydum. Ve beni dur ıkınma diyip doğumhaneye koşturdular. O ara ıkınmamak gerçekten çok zordu. Doktorum geldi eşimi içeri aldılar doktorum ıkınma diyordu, o sıra kesi attı hissettim hocam acıdııı derken İnci kızım doktorumuzun kucağına fırladı😂🥹 yanımda saat vardı tam o sıra gözüm saatteydi 20.40’ta doğdu 💓ıkınmasanız da doğuyor o çocuk bir şekilde 😂 sonra eşimle bebeği gönderdiler ve benim dikişlerim atıldı, dikişlerden sonra odaya alındım ve her şey bitmişti. Kızımı verdiler emzirdim, pamuk gibi teni olacak görürsünüz. Sanki dokunduğunuz bir şey yok o kadar yumuşak oluyor teni 🥹 şuan 24 günlük olduk bile 🥰 darısı sizin başınıza, su gibi doğur diye dua ediyordu herkes o zaman anlamamışım bu duayı, inşallah sizde su gibi doğurursunuz ☺️🌸