Karpuzcilek_ yazdığınız şeylerin gerekli mi gereksiz mi olduğunu ben de Baya bi araştırdım etrafımdaki tecrübeli annelerden anladığımı aktarayım, Süt pompası çalışan anne değilseniz belki maastit ya da başta süt artırma için kiralama yapmak yetebilir ama çalışacaksanız bence şimdiden alın bi tane her bütçeye uygun var bir de ülkede her şey her an zamlanabiliyor bir de çok yakınımın göğsünden kan gelmişti bi gece pıhtı pıhtı ve kendisi satın almadığı için elinin altında o an bulamadı çok acı çekti. Bunun dışında emzirme sürecinde benim yakınlarımda gördüğüm meme uçlarının paramparça olduğuydu ve sebebi de hiçbirinin emzirmeye hazırlıklı olmamasıydı( kendi beyanları) gümüş kapak değilse de doğumdan önce başlayıp lansinohun göğüs ucu kremini her gün sürmeyi öneriyorlar. Gümüş kapak işi biraz tercih tabi ama yaranız olursa göğüs kalkanı ya da gümüş kapan yara bölgeyi kıyafetinize temastan korur boşluk yarattığı için o bölgede yaranız nefes alır daha kolay iyileşir mantıken. Biberonla ilgili haklı olabilirsiniz, burada da yazmışlar ben de annelerden tavsiye üzerine edindim kaşık biberonu mutlaka bulundurun bence zaten çok ucuz özellikle hastane çantanda hemşireler kolay olsun diye bebis hemen meme tutmayınca biberonla mama verdiriyorlarmış biberon meme reddi yaptığını çok duyuyoruz kaşık biberon tercih edenler tercihlerinden çok memnundu.