Pamukprens Merhaba arkadaşlar🌼 Artık yazmam gerek bugün de yazmasam daha çok gecikecek biliyorum.😅 5 şubat salı günü yavrumun kokusunu içime çektim şükür.👼🏻🤲🏻🧿 Allah evlat isteyen herkese bu tarifi olmayan dıyguları yaşatsın inşallah.🐣🌼🥰 37+1 rutin kontrolümde hep önden giden bebeğim olduğu için sezaryen olacağım kesinleşti çünkü çatım uygun değildi. Ama gün vermek için beni 38+4 de çağırdı.😍 Ve kan verecektim ( doğum için gerekli ) Kilomuz 3.650kg boyu da en az 50 cm idi oğlumun.♥️ 38+3 de sabah 10 da her sabahki gibi eşimin alarmı ile uyandım ama daha önce çektiğim ağrılar dışında dayanılması güç ama dayanılmıyacak gibi de olmayan ağrımla uyandım farkında olduğum için direk kasılma zamanlayıcımı ayarladım.🥰 Kahvaltı bile heyecandan yapamıyordum uyuyamıyordum kimi ne zaman arasam bilemedim çünkü düzenli kasılmalarım vardı aceba doğum sancısı mı dedim ve emin oldum akşam 10 a kadar 10 dakikada 1 sancım sürdüğü için. Kim olsa on kere acile giderdi diyen oldu ama ben boşuna gideceğimi evde beklemem gerektiğini diyeceklerini düşündüm kendimde hemşireyim. Ama sıkıntılı gebelik geçirenler doktorunun dediklerinden çıkmasın ve düzenli kasılma geldiğinde acile gitmesede haber versin.💁🏼♀️ Ve 38+3 akşamı saat 10 da artık dayanamadım çünkü bu doğum ağrısının şiddeti artmıştı. Acil gittim hemen haftamı doktorumu ve sancılarımın kaç dakikada bir olduğunu sorup girişimi yapıp tekerlekli sandalyeyle yukarı çıkarttılar ebe vardı. Nst bağlandım ordada 10 dakikada 1 di doktorum arandı eve gitmem söylendi ve 5 dk da 1 gelince bekleme gel dendi. Eve geldik ve sabaha kadar uyuyamadım sabah 6 da hastaedeydik çünkü 5 dakikada 1 e düşmüştü bir saattirde bunu çekmiştim.😅 Gittiğimde doktorum 6:30 da geldi nst sürekli bağlı kalmıştı gittiğim andan beri kanım alındı son kontrolüm yapıldı ve doktorun o günkü ilk doğumu olarak kayıtlara geçtim. Spinal anestezi karae verildi. Ve 9:05 de mis kokulumu kucağıma aldım. Tentene yaptık ve odamıza çok şükür bebeğimle kucak kucağa çıktık.🎈🎈🎈🎈🧿 İyikilerim 🌼35.haftada tüm hazırlıklarımı bitirmek. 🌼hastane organizasyonu için gece gindüz iletişime geçebileceğim birinin telefon numarasını almak. 🌼İki adet hastane çıkışı ve bebeğe bir tulum daha getirmek 🌼Valizime bebeğin ilk giyecekleri vs yazılarımla belirtmek (kolay bulundu) 🌼Kalın çorap getirmek 🌼Kendim için ıslak mendil götürmek (sonradan çok terledim) kokusuz benbeği rahatsız etmeyen uni ıslak mendilini kendim için kullandım. Keşkelerim 👽Hastaneye lohusa pedi götürmek gereksizmiş. 👽Ekstra pijama giymedim götürmeseymişim olurmuş. 👽 emzirme sütyeni götürmek.( direk lohusalığım önü düğmeliydi ve içimde birşey yoktu iki kattı zaten. 👽Toka götürmemişim ve çok aradım. 👽çikolata koyun bitter çantanıza mutlaka doktorlarda öneriyor. Tavsiyelerim🥰 Şimdi size çok büyük bir dönemden geçtiğimi anlatacağım çok zordu ilk haftam. 🍼Arkadaşlar sakın üzülmeyin ilk üç gün hatta bir hafta sütünüz tam olarak gelmeyebilir. Açıkçası benim öyle oldu. Hastanede meme ucuna tutturdular gayet güzel çekiyordu ucumda vardı. Ama kolostrum denilen halk arasında ağız sütü olan koruyucu sıvı vardı birtek o gıdım gıdım geliyordu. Emzirme danışmanı vardı hastanede gördü ve normal dedi emzir geleni çeksin sonra bu sıvı beyaz olucak süte dönüşücek katılaşıcak dedi yeme içme vs dikkat et dedi çok su iç dedi gaz yapan şeler yeme dedi bilgilendirdi sağolsun. Eve geldik ilk gece hastanede kaldıktan sonra Bebeğim sürekli mızmızlanıyordu çok uyuyamıyordu fön makinesi sesiyle rahatlıyordu dönencesindede var kolik bebek müzik sesi sabaha kadar onu dinliyorduk annemle kalıyordum eşimi yan odaya almıştık. Sonra 3.günü doktor kontrolüne gittik. 4.200 doğan oğlum 3 günde 3.900 olmuştu hani ödem vs dediler ama bunun yanında sütüm hiç oluşmadığı için ve kakası günde 3 den az olduğu için doktorum yetmiyor dedi sütün gelmezse mamaya başla dedi bana mama verdi hemen. Ama yıkıldım. Bebeğin üç gün aç kalmış dedi ilk kez bu çocuk doktoruna gittim daha önce adını bile duymamıştım ve tutumunu konuşmasını beğenmemiştim zaten. Yılmadım eve geldim paramparça olmuş kanamış yarılmış göğüs ucu ve çevreme rağmen bebeğim her ağladığında 20 dakikada bir sabaha kadar emzirdim ilk üç gün ne kdar alırsa okadar iyiydi çünkü. Sonra katı katı kurt gibi şeyler çıktı memeden beyaz renkli ardından onuda içti çocuğum bu arada bu normalmiş herkeste olmazmış ama ilk süt katı gelenbilirmiş. Gece sabah 5 te eşimi ve annemi ağlaya ağlaya uyandırdım çünkü göğüslerim aşırı şişmişti kist kist ele gelen yuvarlak toplar oluşmuştı ucu gerilmişti içine girmişti okadar çok şişmiştiki bebeğim bu kez hiç içemiyordu. Yanıyordu sıcacık olmuştu ve ben üşüyordum. Annem sütün geldi maşallah diyinceok şaşırdım ozaman neden defalarca sıkmama rağmen gelmiyor dedim parçalandı uçlarım zaten krem zeytin yağı hepsi fasa fiso bu arafa arkadaşlar. Eşime acil pompa almasını söyledim manuel bir pompa almış weewell in eczaneden. Çok acıdı ilkten tutturamadım ama sonradan pompaladım ve çıkan az da olsa süttü sonradan şakır şakır süt döküldü pompaya pompaladım ve göğüslerim rahatladı o acıyı anlatamam patlayacak diye ödüm koptı bir an🙄 Sonra bu kezde süt sorunum bitti ama bebeğim yaralardan içmek istemiyordu mememi. Ertesi sabah hemen araştırma yaptım bana arkadaşlarım daha hamileyken söylemişti. Hayatımın anlamı o ürünler🙋🏼♀️🙋🏼♀️ 1.♥️Phlips avent göğüs kalkanı 2.♥️Bebedor slikon meme ucu Arkadaşlar sakın aman benim mememin kokusuna alışsın vs diye diye çocuğu da kendimizide perişan etmeyin alın bebedor meme ucu takım ve vakum gibi çekiyo meme ucunuz bu uca göre küçük gelse bile çekince vakumluyor gözenekleride iri direk süt boşalıyor hiçte acı çekmiyorsunuz yara berede olmuyor yara olsa bile bebeğiniz kurtuluyor ve emiyor. Neden avent göğüs kalkanı ? Çünkü göğüs uçlarınız zaten her türlü açık durumda olduğu için neye temas ederse ona yapışıyor benimde göğüs pedlerime sütyenime vs çok yapıştı ve elimle çekip kopartmak acı veriyordu ayrıca göğüs uçlarını tıkıyor ve hava almasını emgelliyor çok sağlıksız emin olun. Ama avent önermelerine rağmen ben gerekirse alırım demiştim. Keşkede iki ürünüde başında kullansaymışım. Dedim Göğüs kalkanı paketinin içerisinde 6 afet parça var bir çift hava alması için delikli bir çift akan sütü toplasın diyr kapalı plastik yumuşak kısmı göğsünüzü acıtmıyor çok iyi yapıştırıyor. Göğüs ucunuzu tedavi etme özelliğide var yazıyordu şaşırmıştım ve doğruymuş iki günde yaralarım düzeldi bile. Krem vs boş asıl göğüs ucunuzu yaralarının iyileşmemesinin tek sebebi başka bir yğzeyle açık yaramın temas etmesi ucununda tıkanması bunun önüne geçin arkadaşlar. Ve akan sütüm de süt saklama paketlerine koyuyorum buz dolabında üç gün buzlukta üç ay ömrü oluyor bazen kaşıkla içiriyor annem ben uyuyorken çok baygın duruma düşersem diyr uykusuzluk problemi büyük. Sebebi bebeğimin uykusuz olması değil doyduktan sonra sütüm geldiğinden beri maşallah mışıl mışıl uyuyor Annelik iç güdüsü uyuyamıyorsunuz...💁🏼♀️🤱🏼 Birde hamileyken diğer lohusaların tavsiyesi üzerine 💕Humana still tee💕 aldım ve hastane çantama bile koymuştum oradada içtim. Garanti veriyorum☕️ ☕️Süt arttırıyor ☕️Süt yapıyor ☕️İki kutum bitti bile günde iki bardak içiyorum. 🐣Mutlaka zıbın çok oldun 3 aylık 0-3 aylık zıbınlar 15.günde ömrünü bitirdi giysilerde öyle küçüldü ama 3 aylıklar oluyor. 1 numara prima pampers tercih ettim. 1 paket almıştım. 100 adet 17.günde bitirdik. Her bebek farklıdır ama bilginiz olsun değiştirirken bile bazen yeni bezi anında dolduruyor.😅 Yani bez bizde çok gitti Alt açma örtüsü tek kullanımlık ve çanta gibi katlanılan dan almıştık çanta gibi kaylanılanın arkasına geçti o tek kullanımlık değildi. Tek kullanımlıklarda çok çabuk bitiyor. Bazen pamuklu kısmı değilde muşambalı kısmında değiştirmek istiyorum 🙄 silinenilir diye. Baby me aldık biz çok güzel renk renk♥️💕 Ve 2 numaralı beze geçtik. Çünkü bacaklarını kestiğini farkettim bezdende çişi sızıyorsa küçülmüştür kızlar zaten belli ediyor🥰🐣 Evet uykuları çok güzel emme süresi en az 15 dakika olsun mutlaka kozlar yoruluyorlar gün geçtikçe kasları gelişti ve daha çok emmeye daha çok uzun süreli olmaya ve daha dinlenmeden içmeye başladı. Ardından hemen uyuyor yine iki saat sonra kendi uyanıyor ama arada uzatsa kendim uyandırıp emziriyorum bu çok önemli. Ayrıca ne yerseniz kimyon dökün üç gün önce gaz sancısı olan bebeğimin şimdi gaz sancısı kalmadı bebeğede kimyon veriliyor yenidoğanada veriliyor doktorunuza sorun anlatsın verşn ben her gün bir kaşık veriyorum kimyonlu suyu yapılışı internettede var. Çok rahatladık. Şuanda ilk bir hafta dışında eşimleyim yaak odamızda anne yanında bebeğimize geceleri tek balıyorum gündüzleri annem geliyor o ilgileniyor bende bebeğim uyuduğu gibi uyuyorum. Eşimde yardımcı tabi. Rahat oluyor geceleri ilk başta geri annemi çağırayım dedim ama çağırsam asla öğrenemezdim anneme güvenip kalkmak istemiyordum çünkü annem olmayınca dahada bilinçlendim ve alıştım. Tabi bu konusa herkesin görüşü ayrı bazıları annesi hatta kayınvalidesi 40 ına kadar yanknda kalıyor. Olabilir😅 Bu arada göbek bağı düştükten sonra yıkayın ve mümkünse önce göbek deliğine bakın tam kurumuşmu düşse bile ıslaksa kötü oluyor. Ben bu hatayı yaptım kan gibi bişi akmışto donra hemen geçti. Bekleyin yani göbek bağı düşsün bilen biri baksın kurumuşmu gövek deliği ıslakmı. Büyüklerimiz anlıyor🙋🏼♀️ Tırnaklarınıda 40ına kadar kesmeyin hurafesi var ama ğstünü değişirken aniden yüzğne çarpıyor gözümü kaçırsam göz çevresini çizdi ve bu bana hurafe geldi arldaşlar gözünün çıkmasından iyidir kesmek kestim ama hala eldiven giyiyor pardon eldiven değil çorap çünkü en küçük eldiven bile çıkıyor çorap bile tutmuyor anlayacaksınız😅 Uzun oldu hakkınızı helal edin hepinize güzel doğumlar hayırlı evlatlar güzel günler🧿♥️💕 Sorularınız olursa burdayım vakit buldukça yazacağım.🐣🙋🏼♀️
Tubabora Pamukprens Allah analı babalı büyütsün canım sağıl anlattığın için sezeryanda iğne yapıldığında çok ağrı oldumu benimse 3 haftam bar panik olacam diye korkuyorum
Ceyk Pamukprens Ömürlü olsun güle güle büyütün bebeğinizi ❤️ Çok güzel yazmışsınız teşekkürler çok faydalı bir post olmuş
baharayazz Pamukprens çok yararlı bi yazı olmuş çok sagol :) hayırlısıyla büyütürsün insallah Canım .
Haticealasahin Pamukprens sklmadan okudum Allah anali babali buyutsun 😊 bizimde 6. Gunumuz sutum 4. Gun geldi ancak bi de insan stres yapiyor doymuyor mu sekeri duser bayilir diye sabaha kadar agladim basinda eve geldigimiz ilk gun 🤦🏼♀️ Bi gun annemle yattik bizde sonra yatak odamiza gectik bugunde bezini degistrdm artk yalniz bakabilcek seyleri ogrendim ama annemi yinede gonderemiyorum korkuyorum 😊
BMA Pamukprens inan okudum bitince daha yok mu bile dedim bilgilerin icin cok saol bir cok şeyi ss aldim🤦🏻♀️🤗😍
Aysel4497 Pamukprens hiç sıkılmadan ayrıntılı bır sekılde yazılan bır konu okunmaz mı hıc elıne yuregıne saglık canım tecrubelerını bızımle paylastıgın ıcın 👏👏
Pamukprens Bu arada 38+4 🧿 4.200kg🧿 51cm🧿 Hastaneden çıkarkende ölçüyorlar 4.170 idi ödemi gitmişti bile. Haberiniz olsun 200 grm ödem oluyor genelde.
Ilaydaile Pamukprens öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Çok güzel anlatmışsın 😊 Yanlız kaçırdım mı bilmiyorum normal doğum mu yaptınız
mockingbird Pamukprens Allah analı babalı büyütsün. Okuduğum en güzel en yararlı ve en bilgi içeren doğum hikayesiydi. Bu yüzden size teşekkür etmek istiyorum. Ekran görüntüsünü aldım. Çok işe yarayacak bilgiler vermişsiniz. Ve birşey sormak istiyorum. Benim bebeğimde 10.haftadan beri 10-12 gün önden gidiyor. Sizinde çok önceden mi bu şekildeydi?
Pamukprens Tubabora çok teşekküredeim aminn inş hepimizinn💕 Hayır olmadı nezaman yaptıklarını bile anlamadım uyuşma direk bacaktan girince şaşırdım okadar😍
Tubabora Pamukprens maşllah canım sıkılmadan dikkatle okudum ve rahatladım teşekkürler bende uyuşturan sonra çok korkuyordum sağlıkla analı babalı büyüsün inşallah😘🥰
Fatmanaz Pamukprens canım hepsini okudum çok teşekkürler bebeğim emmiyor göğüs ucum yok çöm aç kalıyor aç olduğu halde saatlerce uyuyor uyanmak aklına bile gelmiyor doktora gittik kilo almıyor altınıda kirletmiyor göğsümü tutması için tam olarak ne yapmalıyım yardım edermisin lütfen bunalımdayım
Pamukprens Tubabora çok teşekkürederim gerçekten hiçbirşey hissetmedim ve bende çok şaşırdım 😍 hadi hayırlı doğumlar inşallah🎈
Pamukprens BMA oo çok teşekkürederim çok mutlu oldum gerçektennn 19 günlük tecrübelerim bunlar😍 ve şiddetle tavsiye ediyorum
Pamukprens Ilaydaile sezaryen oldum spinal anestezi ile gidişat normaldi ama 5 dkda 1 olan doğum sancım vardı ama bir parmaktan az açılmam vardı bebek de strese girmişti zaten kafa çapı çatımla uyumsuzdu doktorum 40 hafta beklesen bile normal olma olasılığın çok düşük sancını sonuna kadar çekip ameliyat olursun demişti olduda ama sonuna kadar beklemedim😂😍
tazecikanneee Ilaydaile kuzuuu bizim bebek Cumartesi döndü biliyor musun 😣😣 haftaya tekrar kontrol var eğer dönmezse sezeryane alıcak😫😫😫😫
Aysedakak Bizde 32haftalık olduk cantamı bugun hazırladım gerıye hedıyelıklerımı hazrlamakla mesgul olayım darısı bnm dogum hıkayemı paylasmaya Allah analı bbalı buyutsün🥰😊
Pamukprens Aysedakak inşallahhhh hadi Hayırlı doğumunuz olsunnnnnn çok sağolunnn🥰🥰 iyi olur bencede hazır olsun herşeyiniz 35.hafta sonrası zaten doğum dışında birşey düşünemezsinizz🎈
Dilekmurat Pamukprens merhaba o kadar duygu yüklü betimlemeler yaptınız ki sanki kendim doğurmuşum gibi okudum 😇Ağzınıza sağlık .. Hamileyken beslenmenize dikkat ettiniz mi en çok be yediniz ve son üç ay için ne tavsiye edersiniz❤️
Ilaydaile Pamukprens iyi yapmışsn canım o zaman 😄 bende 38+1im çarşamba doktora gidicem 38+4 olucam ilk çatı muayenmi olcam şimdi sende 38+4 dogum olmuş heycan bastı 😂