Keug0 Bebeğim dün doğdı 36+0 da yeni doğan yogun bakımında 2 kilo dogdu solunum desteği alıyor sütüm çok az 2-4 damla geliyor her sağmada nasıl çoğaltırım
2kizannesi30 Keug0 öncelikle stres yapma bol bol sığm yap bana da şey iyi geldi dereotu pekmez tahin bunlar sütü mü arttırdı içecek olarak da ebebekten satılanlardan alabilirsin bestlak damla var
Serap09 Keug0 duş alın önce sonra bol sıvı bide dinlenin tereyağ işte helva bunlar epey çoğaltiyor 3.gun artık iyice geliyor ilk günler az geliyor
yasarceyda12 Keug0 canım bende 33de erken doğum yapmış biri olarak doğuma giderken göğüslerim çok sönüktü inan bebeğimimi düşünüm kendimi i sütümümü derken sezeryana girdim ilk gün damla damla geldi zaten birşey yemiyosun ni süre ertesi gün eve gelip duş aldım ve yemeye başlayınca arttı bol bol sağ gece alarm kurup kalk 3 saatte bir sağ çoğalıcak inşallah
aysegul-2509 Keug0 hiç merak etme gelir ben sezaryen oldum 26+2 haftalık doğdu bebeğim hastaneden çıkana kadar gelmedi ama çıktığım gün göğüslerim dolmuştu.sürekli 2-3 saatte bir sağım yap,günde en az 3 litre su iç,bol bol dinlen bide bebeğine protein olması için haşlanmış yumurta et yada kıyma yemekleri yoğurt ye.birde sakın moralini bozma hep modun yükskek olsun.benim bebeğim 900 gram doğdu hergün hastaneden telefon gelmedi diye şükrettim hep kendimi motive ettim.şimdi şükürler olsun hastaneden çıktı kucağımda sütümde yetiyor emziriyorum.Allah tez zamanda sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Celestial Keug0 yeme içme vs bakımından bi tecrübem yok sizi yanlış yönlendirmek istemem öncelikle sağlıkla alın kucağınıza. Ama okul hayatımdan kalma bi bilgi olarak oksitosin en çok bebeğinize dokunup bebeğinizi düşündüğünüzde salgılanıyor dolayısıyla emzirdikçe sütün artmasının sebebi bu. Eğer mümkünse hemşirelerden bebeğinizin giydiği ya da kokusunun sindiği eşyalarından rica edin. Sağım yaparken kokusunu içinize çekmek ve aynı zamanda imkanınız varsa bi fotoğrafa bakmak sakin bi ortamda sağım yapmak oksitosininizi çok arttıracaktır. Biran önce sağlıkla kavuşun inşallah ❤️
Yenianne3 Rezene,kimyon,anason,ısırgan aktardan aldım demleyip içiyorum ebebekteki malt içecek içiyorum ,hurma,hoşaf ve sıcak su tutuyorum göğüslerime sezeryan oldum sütüm gelmedi tüm bunları uyguladım 5. Günde gelmeye başladı
cauuv1 Keug0 bende 36 da dogurdum yogun bakımda kalmıstı benim de solunum desteginden dolayı, az sütüm vardı sagdıkca artıyor. Günde 3 lt su için, sütü evde bol bol sagın sagdıkca artacak
2cocuk2kopek Keug0 makine varsa eğer emiyormuş gibi 1,5 saatte bi sağ . Bol su iç. Gün kurusu ve kuru üzümden hoşaf yap canım bende 36 dadoğurdum
Elifimsib Keug0 34 de sezaryen oldum ilk iki gün çok az damla damla geldi zaten o süt bebeğe yetiyor kolostrum daha az geliyor zaten. Bebeğim iki hafta küvözdeydş iki hafta boyunca hep sağdım iki saatte bir iki memeyi de 15er dk olacak şekilde sağdım ve bu seferde hiperlaktasyona sebep oldum. Düzenli olarak sağım yapmayı ihmal etmeyin gelmiyor diye bırakmayın bi de sıcak duş sonrası daha iyi gelmeye başlıyor