Kızlar bu postu bilgilendirme amaçlı açtım. Çünkü çok konu bulmaya çalıştım gebelik sürecimde. Yaşayan olursa biraz olsun iç ferahlığı olur belki
Ben 27. Haftamda kolumda morarmalar sebebiyle hastaneye gittim. Trombosit yani plt değerim 1 çıktı. Doktorlar acil yatış verdi her an iç kanama olabilir bebeğe de bişey olabilir diye. Herşey alt üst olmuştu 1000 de 1 görülen Bi olayı yaşıyordum. Araştırdım sürekli ama net birşey hiç bulamadım. Kanser falan yazıyordu Allah korusun. Sonra ankaraya sevk edildim. Kan bankası olan Bi hastanede doğum yapmam şarttı. Ankaraya gittim. Orda benim gibi hastalar çok olmuş. Doktorlar biraz daha rahattı. Tedaviyle değerlerimi toplarlıyorlardı. 3 haftaya kadar tekrar düşüyordu. Meğersem ben İTP hastasıymışım ortaya çıkmasını gebelik sağlamış. 2 ay ankarada hastaneye yattım doğuma kadar. Hep aklımda ya doğumda kanım durmazsa ya bişey olursa diye kuruyordum. Kötü Bi gebelik süreci geçiriyordum zaten. Doğuma girmeden 3 gün önce tedavi aldım ve doğuma girdim. Hiçbir problem yaşamadım. Zorunlu sezeryan oldum. Şuan doğuralı 40 gün oluyor. Değerim yine düşük 40 70 arası gidip geliyor. Ama olsun. Doğumu atlattım ya buna şükür. Diyeceğim o ki allahın dediği olur korkmayın. Herşeyin geçici bile olsa Bi tedavisi var ve anlık durumu kurtarıyor. Bu durumu yaşayıp soru sormak isteyenlere hep burdayım cevaplayabilirim. Herkesten medet ummaya çalıştım nasıl oldu nasıl geçti diye hep. Cevap bekledim. Ben burdayım hep cevap vermeye hazırım