Hamileliğim 49 kilo ile başlayıp 59 kilo ile sona erdi . Bol su bol sporla geçti. 40 a yaklaşınca doğumu kolaylaştıracak tüm etkinlikleri yaptım hurma yemek, pilates topunda zıplamak vs. Cumartesi 3 gibi sızıntı şeklinde suyum geldi akıntı mı su mu anlamadım ama berrak olunca ve arka arkaya üç kes sızınca doktorumu aradım hemen gel dedi gittim, açıklık 1 cmdi su mu değil mi anlamak için sıvı alıp test yaptılar. Suymuş. Yatış verildi. 2-3 saat bekledik sancı takibi için. Açılmam 2 cm olmuştu sadece. Su akmaya devam edince enfeksiyon riski oluşmaması için suni sancı ile desteklediler. Açılmam yavaş yavaş artıyordu ama sancılar açıklık 5 cm ulaştığında katlanılmaz bir hale geldi elim ayağım titriyordu. Çok fazla acıdan bayılma öyküm olduğu için önceden epidurali kabul ettim aldım sonrası kuş gibi rahatladım uyudum. Açıklık 8 cm olunca suniyi kestiler. Squat yaparak destekledim ve anında ıkınma hissi geldi 5 dk içinde 10 cm oldu. Eşimle birlikte doğumhaneue girdik ve 3 ıkınmayla doğdu bebeğim 3330 gr-52 cm . Dikiş atıldı doktorum kötü bir yırtık oluşmasın sıkı güzel bir dikiş atalım dedi. Kabul ettim. Şuan 13 günlük bebeğim. Ben aynı gün ayaklandım zaten ertesi gün yemeğimi temizliğimi bile yaptım . Şuan 53 kiloya geriledim. Karnım tamamen indi. Dikiş varmış yokmuş belli değil hiç hissetmedim tuvaletimi de rahat yaptım, korkulacak bir şey değilmiş. Gel gelelim doğum kolaymış bir gün çekiyorsun lohusalıkmış asıl mesela. Henüz atlatamadım.