Kızlar şimdi benim normal doğum zamanım 30 Ağustos gözüküyor. Tam 40. Hafta o güne geliyor. Benim sezeryan zamanımda 25 Ağustos olacak hayırlısıyla o vakte kalırsam.
Şimdi biliyorsunuz memurlarda doğumdan 8 hafta önce ve 8 hafta sonra olmak üzere ücretli izin hakkımız var. Ama öğretmenler yaz tatilinde idari izinli diye sonraya aktarılamıyor diye hep duydum ben forumlarda da normalde de. Yani yaz tatili yüzünden yanıyormuş.
Ama şöyle bi şey oldu, bi öğretmen arkadaşım var benim gibi ağustos sonuna doğru doğum yapıyor. Ama 32. Haftasında çalışabilir raporu yazıyor doktoru, 37 de de çalışamaz yazıyor. Ve doğumdan sonra 8 haftaya ek olarak doğum izni uzatılıyor. Doktoru sisteme girmiş sonuçta sen memursun çalışıyor gözüküyorsun gibi bi şeyler demiş.
Benim kafam çok karıştı. 32. Haftada hiçbir rapor almadım haliyle. Bir de almak istesem de doktorlar vermezdi sanıyorum çünkü serklaj yüzünden hep bana erken doğum riskin var dediler. Yani hem de zaten yaz tatili. Bu cumartesi 37 oluyorum. Sisteme işlenen bir rapor mu bu SGK da görünür de benim de ücretli iznim uzar mı acaba diye kafam bi karıştı . Cumartesi günü iş göremez raporunu 37. Hafta için istesem doktor verir mi? Bunu yapmam işe yarar mı emin değilim.
Bebeğim doğduktan sonra ekimin 20 sine kadar iznim kalıyor. Maalesef ücretsiz izne ayrılamıyorum çünkü doğu görevini bitirmesem de eş durumu yapamam seneye , çok fazla uzar görev sürem. Doğuda hayat zor bi an önce yapıp gitmek istiyorum. Ama bebeğimi de 2 aylıkken bırakmak çok zor olacak. O yüzden yaz sonu gibi doğuran bi öğretmen tanıdığınız var mı kamuda? 8 haftadan fazla yararlanabilir miyim ücretli izinden?