Bumah Deletedmom_182 Ayy gözlerim doldu yazına valla Allaha şükür bu kadar gelmişsin bundan sonra ki hayatında hep güzellikler olsun inşallah 🙏
Fuunndaaa Bumah kardeşinizin veya babanızın hangi kurumdan olduklarını bağlı mesela babanız memur emeklisi kardeşiniz SGK çalışanı ise kardeşiniz babanızdan maaş alır yine tam tersi olursa da kurumların farklı olmasğ gerekiyor emekli sandığı ve SGK gibi
ABusraaaa Deletedmom_182 sizinkisi 4-c emeklisi kendiniz dediniz 4-cnin şartları farklıdır ve üstünü çizerek söylüyorum siz kendiniz ben başvurdum dediniz zaten babanın maaşını alabilmek için başvurmanız gerekir lakin burda başvuran kimse yok. normal sskdan emekliyse babası sigorta olduğu an maaş kesilir.
Deletedmom_182 ABusraaaa Şartları sağlıyorsa dedim. Aynı kurum değilse alır. 4A çalışan emekli olunca 4C oluyor dolayısıyla kurumlar farklı. Başvuru dediğiniz şey e-devletten başvur tuşuna basmak :)
ABusraaaa Deletedmom_182 ben beni etiklediginiz yoruma cevap verdim. Siz SGK olsa bile şartları sağlıyorsa dediniz ve kendinizi örnek verdiniz. Bende normal 4a dan olanı soyledim herkese laf atmak yerine sadece soruyu sorana cevap yazsaydiniz yeterli olurdu aslında.
Deletedmom_182 ABusraaaa Laf atmıyorum. Başıma gelen durumu anlatıyorum. Bu kadar alınacağınızı bilsem etiketlemezdim. Sizin dediğiniz genel ama aynı kurum değilse alabilir demek için sizin yazınıza istinaden alıntıladım. Tamam en iyi bilen sizsiniz sustum.
Elilar2225 Bumah ay evet sizin toplum bu postu açan siz değil ama benim yüzümden gelişemiyor ne acı😘 siz bizi neden aradılar filan değil direkt alabilir mi diye sordunuz şimdi çevir kazı yanmasın:)) neyse sizin gibi konuşan biri ile daha fazla muhatap olamam iyi günler
Bumah Elilar2225 sizin akli dengenizin bozuk oldugunu düşünüyorum Allah eşinize çevrenize sabır versin yazık çok büyük imtihandan geçiyolar 😀😀 ayrıyetten sizene keşke vefat ettiği gün ne nasıl olur diye baksaydık çok pişmanım bakmadığımıza 😀
Elilar2225 Bumah herkesin eşinden bahsetmeniz🤮kadın görünce aklınıza yalnızca kocası geliyor ne yazık
Bumah Elilar2225 özür lümüsün eşine çevrene demişim ağzımı açtırma bana işine bak dengesiz ve şunuda diyim aile içinde mutsuz olan insanlar karşısındakine kötü yapar mutlu oldugunu düşünmüyorum sanada acıdım ve üzüldüm Allah yardımcın olsun
ysmn08 Bumah benim babam da vefat etti kardeşimde alıyor ama sigortalı ise başladığı zaman kesiliyor. Sigortalı ise başladığında bi dilekçe falan veriyolar paranın bi kısmı anneye yatıyor. Eğer tekrar işten çıkmış olursa tekrar dilekçe başvurusu ile babasından üzerine düşen parayı tekrar alabiliyor anneye düşen küçük pay ortadan kalkiyo.
Elilar2225 Bumah ben sadece yanlış bulduğumu söylemiştim:( babanıza Allah rahmet eylesin gerisi sizin bileceğiniz iş tabii ki🤗