QueenBahar_ Ne kadar yanlış düşünce bu! Hakkı tabiki alacak. Babası geçimini sağlıyordu belki, ölünce elalem mi bakacak?
Ben babamı kaybettiğimde annem 18 ay yoğun bakımda kaldı. Yanına bile almadılar. Tek başımaydım. 19 yaşımda Üniversite okuyordum. Adam toprağa girmeden maaşını nasıl alırım diye araştırmak zorunda kaldım çünkü ödenmesi gereken bir kira vardı. Bunun için kimse bana yardımcı olmayacaktı. O an maaş başvurusunu yapmasaydım, ev sahibi beni evden çıkaracak annemin masraflarını ödeyemeyecek ve eğitimim yarım kalacaktı.
Türkiye şartlarında kendimizi düşünmek zorundayız.
Elifyslglu momBg Accountant ABusraaaa
Ayrıca ben işe girdiğimde sgk olmasına rağmen maaşı almaya devam ettim. Babam 4C emeklisiydi. Maaş kesilmedi. Evlendim hala babamın sağlık sigortasından faydalanıyorum. Maaş kesildi anneme aktarıldı. SGK olsa bile şartları sağlıyorsanız maaş kesilmiyor.
Anneme bölünüyor diye başvurmamazlık yapmasın evlenince çeyiz parasından faydalanamaz yoksa. Babanın maaşını 12 veya 24 ay toplu veriyorlar.
E- Devletten başvuru yapabilirsin. Biryere gitmene gerek yok . 2 dkklık bi işlem