Selamlar, bugün 25 günlük olduk🥹
Zorlu, riskli, hastanede yatmalı, tansiyon yükselmeli hamileliğin ardından minik kızımı sağlıkla kucağıma aldım. Bebeğim makat geliş olduğu için normalde 14 temmuza gün vermişti doktorum. 11 temmuzda nst de sancılarım çıktı ama ben hissetmiyordum doktorum bu yüzden eve gidebileceğimi ama en ufak bir şeyde gelmemi istedi.
12 temmuzda sabahtan nişanım kanlı şekilde gelmeye başladı ve regl ağrısına benzer ağrılarım vardı. Öğlen ağrılarım artıp biraz biraz sıklaşmaya başlayınca bende dakika tutmaya başladım.. bu süreçte hemen hastaneye gitmek istemedim çünkü ne zaman ufak bir sebeple gitsem yatış verdiler.. belirlenen doğum tarihine kadar da yatırırlar diye gitmek istemedim açıkçası.. akşama kadar hem sancıları karşıladım hemde evde arkadaşlarımızla oturduk.. en son kasılmalar iyice sıklaşınca hastaneye gittik. Muayenede 5 cm açıklığım vardı ve apar topar sezaryen için hazırlandım. Doktorum geldi, ameliyathane ekibi çok tatlıydı.. anestezi doktorum spinali yaptığında inanın hissetmedim açtıkları damar yolu gerçekten daha acı vericiydi. Ameliyathaneye inişimden yaklaşık 20 dk sonra 20:32de 47 cm 2780 gr ağırlığında minik kızım doğdu 🥹 benim ameliyatım biraz uzun sürmüş. Sürmüş diyorum çünkü bir ara midem bulandı ve beni uyutmuşlar. Ben ameliyathaneden çıkarken saat 22:30 civarıydı. Doktorum yumurtalığımda gördüğü kistide almış, bu yüzden biraz uzun sürmüş.
Odaya çıktıktan sonra gece 4 civarı yürümek için kalktım. İlk yürüyüşten çok korkuyordum ama gerçekten korktuğum gibi olmadı her fırsatta yürümek için kalktım. Bu yüzden ilk 3-4 günden sonra neredeyse hiç ağrım olmadı. Hastanede dahi ağrım yoktu. Ben bunları birazda spor geçmişime ve hamileliğimde yaptığım spora bağlıyorum. İnanın toparlamak daha kolay oluyor. 2 gece yattık hastanede. Bu süreçte yanımda annem eşim ve eşimin annesi kaldı.. size tavsiyem anneniz dışında yanınızda birinin olmaması.. 2. Gecemde ciddi şekilde gaz sancılarım olmaya başladı ve sizden gazınızı çıkarıp büyük tuvaletinize çıkmanız bekleniyor. Ben odada eşimin annesi olduğu için assla gaz çıkaramadım gece boyu gaz sancısından ağladım diyebilirim..
sormak istediğiniz şeyler olursa fırsat buldukça cevaplarım🥹
Hepinize kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum🥰♥️