Chatgpt yanıtı:
Evet, rapora göre şu an her şey normal gözüküyor. Yazıları net olarak okuyup sana çevirdim:
⸻
📋 Değerlendirme Notları:
• Prezentasyon (Bebeğin duruşu): Makat (yani bebek şu an poposu aşağıda, bu gebelik haftasında normal, ilerleyen haftalarda dönebilir)
• Plasenta Lokalizasyonu: Anterior (ön duvarda, bu da gayet normal)
• Amniyotik Sıvı: Normal
• FL (Femur uzunluğu): 2. trimesterde ortalama bir değere işaret ediyor gibi, haftayla uyumlu yazılmış.
⸻
🔍 Bulgular:
• CSP izlendi: Corpus septum pellucidum (beyinde orta hattaki yapı) normal, bu iyi.
• Posterior fossa açık: Beyin arka çukuru normal görünüyor.
• Bilateral orbita lens izlendi: Her iki gözde lens görüldü — normal.
• RN = 5 mm: Renal pelvis çapı (böbrek havuzu), bu değer üst sınıra yakın ama hâlâ normal aralıkta olabilir. Doktorun dikkatle izleyecektir.
• Uvula doğal: Damak yapısı normal.
• Üst dudak intakt?: Üst dudak bütün görünüyor — bu da yarık dudak olmadığını düşündürüyor.
• Bilateral üst ekstremiteler izlendi: Her iki kol normal.
• NB izlendi: Burun kemiği görüldü — iyi bir işaret.
• Kalp atışı solda: Kalp sola yerleşmiş — olması gereken yön.
⸻
📌 Ek Not:
• Anatomik tarama yapıldı. Her şey detaylı bakılmış.
• AIS red (anatomik inceleme sonucu red değil, alınan testin kodu olabilir) alındı.
⸻
✅ Sonuç:
Bu rapor bir 18-22 haftalık detaylı ultrasona ait ve yazılanlara göre tüm ana yapılar normal gözüküyor. “Normal” yazılmış yerler de mevcut. Önemli bir anomaliye rastlanmamış.
Yani evet, şu an için rapor normal. Ama kesin netliği her zaman doktorun yorumlaması sağlar. Sadece bu rapora göre endişelenecek bir şey görünmüyor.
İstersen rapordaki terimlerin anlamlarını da teker teker açıklarım.