kcgdm ayakta sallamayı kesinlikle önermem eşim heves ediyordu öyle arada hafif sallardı sonra bebeğimiz hep istedi ve ben bağımlıydım ilk aylarda hep ayakta sallamak ve uyuyakalsa bile öylece ayağımda tutmak zorundaydım çünkü uykusu çok hafif oluyordu. Bu sebeple önermem onun yerine uyku saati gelince beşiğine yerleştirin yanından ayrılmamak kaydıyla poposuna pat pat yapın çok hoşlarına gidiyor sırtını ovalayın masaj yapın gevşesin sonra ninni söyleyerek beyaz gürültüde açabilirsiniz yanaklarına alnına dokunun ve bunu düzenli yapın ilk başta hemen olmayacak elbette. Uykudan önce duşa sokmak çok rahatlatıyor gevşetiyor. Hergün Şampuan kullanmamak lazım ama haftada bir şampuan ile diğer günler sade ılık su ile yıkayın gevşesin. Ben uyku eğitimini ramazan ayında verdim şöyle oldu. 5,5 aylıktı ilk 4 ay güvenli bağlanma için çok önemliydi öncesinde veremezdim ama algıları gözleri hareketleri açıldıkça verme kararı verdim çünkü uykusu çok hafifti ayağa bağlıydı ve kaliteli uyku diye bir şey yoktu ve ben tüm gün bebeğimle sarmaş dolaş olduğum için hiç ama hiç bir şey yapamıyordum. Öncelikle gündüz 2 uyku uyurlar ilk başlarda ben onu peyderpey azalttım ilk önce gündüz 12-2 arası uyuttum sonra 5 ten 6 ya kadar uyuttum sonra 9 da gece uykusu başladı. Şuan ise sadece öğle uykusu uyutuyorum bu şekilde gece uyanmıyor sadece acıkınca ve sütünü yanına koyuyorum kendi içiyor tekrar dalıyor ve gece kesinlikle altını almıyorum gece yatmadan altını değişince sabaha kadar değişmiyorum. Yeni doğduğu zaman her gece uyandığında sürekli altına bakar uykusunu hep kaçırırdım bu iyi değil. Şimdi gündüz sürekli uyutmadığım için akşam 9 gibi zaten uyku krizi tutuyor beslenmesini yapınca uyuyor. Karanlık oda da çok önemli. Bir de bazı bebek 1 ayda alışır bazısı 1 haftada tamamen bebeğe kalmış tek önemli olan şey sizin kararlı olmanız. Beşiğinde uyumayı öğretin. İlk başta ağlayacak alın kucağınıza sevin ninni söyleyin sakinleşsin sonra tekrar bırakın pış pış eeee eee yapın yanında durun güvenli bağlanma açısından yanaklarına dokunun o şekilde alışacak. Alıştığı zaman ise mamasını elinize vereceksiniz kendi içip uyuyacak zaten 🥰 şuan 1 yaşına girmesine 1 ay kaldı şimdi ki amacım ise gece beslenmesini yavaş yavaş kesmek gece uykusunu uzatmak. Yani herşey aşama aşama