@Linaa90 Ben ileri premature annesiyim ve sütümü sağarak verdiğim için öneride bulunmak isterim. İnşallah zamanında sağlıkla kavuşursunuz ancak eğer erken doğum ve yoğun bakım süreci olacaksa yani emzirmeden sağmanız gerekecekse süt akışını ve devamlılığını sağlamak için en uygunu hastane tipi
Güçlü pompalar, aylık olarak cüzzi denebilecek fiyata kiralayan yerler oluyor her şehirde.
Diğeri yani onun dışında sağım yapmak içinse öncelikle normal kablolu olanlardan onu da çift sağım yapan almak daha mantıklı, bana ilk tanıştığım hemşire tekli lansinoh al yeter demişti ama çok büyük yanılgı olmuş çünkü benim bebeğim çok küçük doğdu uzun bir yoğun bakım süreci olacağı, sağarak vermek zorunda kalacağım az çok belliydi o durumda da en iyisi çiftli sağım yapmak olduğu için tekli oldukça kullanışsız oldu.
Daha kolay olur umuduyla eller serbest mochi de aldım ama maalesef kablolular kadar iyi performansı yok hem de ilk zamanlar sütü artırmak için yeterli değil yani zaten sütü çok olanlar için kullanışlı olabilir ama sütüm az artsın diyenler için çok iyi bir seçenek değil maalesef.
Hastane tipini her yere taşımak zor olduğu için bir kez daha şarjlı ve çiftli lansinoh aldım, şarj ettiğinizde hastaneye giderken ya da hastanede sağmak oldukça kolay oluyor o yüzden özellikle hastane süreci olacak olan annelere kesinlikle şarjlı ve çiftli olanı öneririm.
Yani benim tecrübelerime dayanarak, 1. Hastane tipi pompa, 2. Lansinoh şarjlı çiftli pompa en işe yarayanları oldu. Sonra süt düzeni oturup, eğer miktar yeterli ise eller serbest olan da alınabilir ama dediğim gibi ben verim alamadım.
Sağlıkla kavuşup sağlıkla büyütün 🙏🏻