Evo12 Merhaba kızlar, aranızda izmir çiğli eğitim araştırma hastanesinde doğum yapan var mı acaba? Memnun kaldınız mı. Süreç nasıl ilerliyor refakatçi olayo, odalar vs merak ediyorum.
Rusapolat Evo12 ben kendim doğum yapmadım ama annem ve yengelerim hep orda doğurdu. Refakatçi de bendim. Kendi gözlemlerimi yazayım. Sancın sıklaşana kadar 3-5kişi aynı odadasınız. Orada zaten NST’ye bağlısınız. Sancın sıklaşıp açılma ilerleyince seni tek kişilik odaya alıyorlar. Bu nst odasında yanında refakatçi olmuyor. Tek kişilik odaya alındığı zaman refakatçi yanına gelebiliyor. Doğum başladığı gibi refakatçiyı çıkarıyorlar ve uzandığın yatak doğum yapabilmen için uygun hale getiriliyor. Bebek doğunca refakatçiyi içeriye alıyorlar refakatçi bebeği giydiriyor. Taburcu olana kadar bebeğin ve seninle alakalı bütün her şeye bakılıyor. İşitme testidir topuk kanidir bu tür şeyler yani. Bu arada bebek doğduğu gibi eşi de içeri alıyorlar. Refakatçi giydirdikten sonra tabii. Ve kadın olması şart redakatçinin
Alparslaninanneesii Evo12 1 ay önce doğum yaptım refakatçi erkek kesinlikle kabul etmiyorlar diğer hastaların mahremiyeti açısından çünkü ister istemez oran buran açık oluyor emziriyorsun falan odalar tek kişilik de var 2 kişilik de ben tek de kalmıştım bende hemşire olduğum ve yengem orada hemşire olduğu icin ama tamamen şans işi normal doğumsa zaten yattığınız odada oluyor her şey
mucizemate Geçen hafta ersun ercihana gittim hayatım da gördüğüm en kötü doktor direk değiştirdim doğum hakkında çok fazla memnun arkadaşım var doktor olarak henüz bilmiyorum hatice hanımdan randevu aldım bide ona gidicem
Evo12 mucizemate deniz duymaz ve yeter aydın çok iyi doktorlar gidebilirsiniz isterseniz. Gebe okulundaki kızlardan da gizem ve havvagül diye iki doktorunda iyi olduğunu duydum.
Evo12 Rusapolat teşekkür ederim yazdıklarınız için. Gebe okulunda sancı sıklaşana kadar nst de bekleme kısmında bahsetmemişlerdi. Refakatçi eş oluncada alıyorlar öyle demişlerdi. Çünkü bizim burda kimsemiz yok benle doğuma gelecek. Gene de bunuda tekrar sorayım 😊 peki ilgi alaka nasıldı?
Rusapolat Evo12 refakatçi yoksa istisna gösterebilirler belli de olmaz. Genel olarak her devlet hastanesi gibiydi. Aslında o biraz da şans işi biliyor musun ? Doktorları çok şeker insanlardı. Ama dediğim gibi denk gelirse ki inşallah sana da denk gelir ❤️
Evo12 Rusapolat gebe okulunda ısrarla bi kaç defa sorduğumda her seferinde eşler kalabilir demişti. Umarım yanlış anlamamışımdır yoksa perişan oluruz :). Ve gerçekten dediğiniz gibi bazı şeyler şans işi 🌸
Kbrkbr34 Ben de çiğlide Ece hanıma takipliyim. Tatlı bir kadın sevdim ama zaten doğuma acilden girince o gün kim nöbetçiyle o doğurtuyormuş sizi. İnşallah herkese en iyi doktor denk gelir. Refakatçi olayını tam bilmiyorum. Ağustos sonu doğumum var :(
zeyonline01 üç yıl önce bu hastanede doğum yaptım hastane her konuda çok iyi zaten bulunduğumuz odada doğum yapıyorsunuz ona göre hazırlanıyor yanınızda tek bir refakatçi oluyor doğum anında çıkartılıyor içerden o da kadın olmak şartıyla onun dışında ebe ve hemşireler gayet ilgili ve güler yüzlüydü benim sıkıntım dikiş konusunda oldu onun dışında tavsiye ederim
Evo12 Alparslaninanneesii dün sordum gene kalabilir dediler nasıl oluyor anlamadım. Burda yazanlardan da bazıları kalabilir yazıyor bazıları kalamaz yazıyor. Ordakilerde kalabilir normal doğum ve tek kişilik odadaysanız dediler.
Alparslaninanneesii Evo12 tek kişiliğe denk gelmiyorsunuz maalesef bazen doğum yaptıktan sonra oda değişiyorlar
Mombloggg 3 yil once ben ve eltim orada dogum yaptik o zamanlar erkek kesinlikle iceri alinmiyordu ikimizinde odasi tek kisilikti sanci nst dogum hepsi ayni odada oluyordu 1 ay oncede gelinimiz dogum yaptı onada esin yaninda kalabilir onceden izin yoktu ama simdi var demisler ama bence oda sayisi ogun orda dogum yapan kisi sayisi falan bunlari göz önünde bulundurarak aliyorlar iceri erkekleri ben dogum yaptigimda kimse yoktu hem kardesim hem esim iceri girebilmisti mesela ama gelinimiz dogum yaptiginda zar zor israr minnet sedece esini iceri almislardi onun disinda ilgililer guler yuzluler biz cok memnun kalmistik gayette yardimci oluyorlar odada plates topundan matina kadar hersey var sancilari onlarla karsiliyorsun falan güzel bir hastene simdi 7 haftalik hamileyim insallah hersey guzel ilerlerse tekrar oraya gidicegim dogum icin hersey gönlünüzce olsun 🌸
Evo12 Mombloggg teşekkür ederim cevabınız için🌸 genel olarak herkes hastaneden çok memnun kalmış bu sevindirici. Benim ilk doğumum olacak ve yanımda hiçbir aile bireyi yok diye stres oluyorum arada 😊 umarım sizinde gönlünüzce olur. Sağlıkla kucağınıza alın🥰