Alimenur Ben de sizinle aynı durumdayım kardeşim. Beni de 17. Haftamda detaylı ultrasona yönlendirdiler ve bazı organlarda anormallikler çıktı. Doktor amnion sentez önerdi. Ben hiçbir testi yaptırmayacağım çünkü nasılsa anne karnında bir şeye çare olamıyorlar. Zaten kromozomal hastalıkların çaresi yok maalesef.
Doktor aldırmak istersen diye dedi. Fakat benim ne haddime Rabbimin verdiği cana kıymak? Bizim görevimiz sadece onu taşımak ve dünyaya gelirse de en iyi şekilde bakmak. Onu aldırıp aldıramayacağımız bizim kul olarak karar verebileceğimiz bir şey değil. Burada bana da bazı cahiller bu konuda çok şey söylediler ama aldırma.
Ayrıca bir çok kişiye bu tanılar konuyor ama bebekleri sapasağlam doğuyor. Ben çevremde o kadar çok gördüm ki…
Bir bakıyorsun bazısının da hamileyken hiçbir sorunu olmuyor, doğumda oluşan veya sonradan oluşan komplikasyonlarla çocuklar engelli kalabiliyor Allah korusun.
Rahim gizli bir bölme. Onu ancak ve ancak Rabbim bilir. Ultrason sadece bir ses dalgası ve çocuğun gölgesini gösteriyor. Testler de %100 sonuç vermiyor. Gaybı yalnızca Allah bilir.
Biz Allah’a dayanıp O’na dua edeceğiz. Birbirimize de dua edelim. 🥹🩷🪻