1-) Lansinoh göğüs ucu kremi ( son 1 ay falan yatmadan göğüs uçlarına sür, yumuşasın bebek doğana kadar yara olmaz)
2-) Göğüs pedi ( kremi sürünce pedi yerleştir göğüslerine, krem sütyene bulaşırsa çıkmıyo lekesi)
3-) Emzik ( benimkiler kullanmadı ama bebek tutarsa rahat edersin)
4-) Biberon ( benimkiler kullanmadı, mamaya başlarsanız ki inşallah gerek kalmaz lazım oluyo. En küçüğü yeter 30 cc lik falan)
5-) Alttan çıtçıtlı badi ( zıbın 1-2 gün kullandım sonra hep badi kullandım atlet niyetine rahat oluyo)
6-) Alt pijamalarını patiksiz ve penye al( ilk etapta 2 kat giydiriyosun lazım oluyo, falza abartma hemen büyüyo. Patiksiz alırsan uzun giydirirsin,
7-) Penye yelek ( Uykudan uyanınca giydiriyosun, gazını falan çıkartırken üşütmesin.Orlon yelek hiç giydirmedim, 3-4 tane penye yelek yetti.
8-) Çorap
9-) ince yumuşak bir tarak ( ter bezleri çalışmadığı için kafası konak olacak, hafiften zeytinyağ sürüp taramıştım ama çokta önemli değil zaten sonra toparlıyo.
10-) Tırnak makası( küçücük bebek makasları oluyo onlardan al tırnakları sonradan sertleşiyo lazım oluyo.)
11-)Penye önlük
12-)Mendil ( kusan bi bebek olursa bu ikisi sürekli lazım olur.)
13-) Havlu
14-) Şampuan(Dalin kullandım ama Muhammed e alerji yapmıştı, ona doktor başka bi şampuan vermişti, Emin e de larosh diye bi şampuanla nemlendiricisini verdi)
15-)Pişik kremi ( sudocrem alma ilk etapta ağır geliyo bebeklere, yoğun bi krem olduğu için hava aldırmıyo)
16-)Bebek bezi ( ilk etapta 1 paket yeter, bittikçe alırsın çünkü bazen bi paket bile bitmiyo hemen büyüyolar, çiş kıyafete taşıyo ordan anlıyosun küçük geldiğini)
17-) Bebek arabası ( 3-4 yaşına kadar sürekli kullanacağın bişey, markete bile gitsen lazım mutlaka al, kucakta taşınmıyo. Ben baston aldım pratik olsun diye ama sen sürerken bebeğin yüzünü görebileceğin bişey alabilirsin, kusuyo falan insan tedirgin oluyo)
18-) Penye battaniye
19-)Kalın battaniye ( ilk etapta bu ikisine sarıp dışarı çıkıyosun, sonra kalın battaniyeyi kullanırsın büyüyene kadar, penyeyide alt açma gibi kullan, tekrar alt açma alma gerek yok)
20-)Penye şapka( bebekler kafalarından üşür, evdede kullancaksın.3-4 tane yeter abartma,
Eldivene gerek yok.1-2 tane yeter, 1 hafta kullan sonra çıkar çocuk kendini çizmemeyi öğrensin.
Emzirme bezi ben vercem onu sana.
Büyükçe bi çanta nereye gitsen 3-4 sene kullancaksın.