Fizikcifizik aslında benim ya da bebeğim için vajinal doğum en ufacık bir risk bile taşısa ben hiç düşünmem direkt sezaryen derim. Zaten benim için hiçbir farkı yok her iki doğum şekli de normal doğumdur. Zaten açıklamalarımı da okursanız ben sınıflandırırken bile vajinal ya da sezaryen olarak belirtirim her zaman. Hep de şunun bilincindeydim ben elimden geleni yaparım bebek zaten gelmesi gerektiği gibi gelecek. Kendisi nasıl tercih ederse öyle olacak. Bebeğim bir aydır baş geliş pozisyonunda ve doğum kanalına yerleşti. Açıklığım 2cm. Sancı yok. Nişan gelmedi. Su gelmedi. Beklemedeyim. Açıklık ise çok yavaş ilerliyor ilk gebeliğim olduğu için sanırım. Doktorum ise sen nasıl istersen ben doğumunu öyle yaptırırım demesine rağmen her muayenemde ve kontrolümde durumumun vajinal doğum için ne kadar elverişli olduğunu her şeyin gayet yolunda ve sağlıklı ilerlediğini belirten tarzdan vajinal doğumu destekleyici konuşuyor. Ben de sanırım doktorum motive ettikçe vajinal istemeye başlamıştım. Yani fiziksel olarak çok şükür bir sorunum olmamasına rağmen, beklemek vs psikolojik olarak beni yordu. Eğer sezaryen doğum yapacaksam sade ve sadece psikolojim yüzünden yapmış olacağım. Dediğim gibi bebek makat geliş olsa, boynuna kordon dolansa, suyum azalsa, bebek kalp atışı düşse ne bileyim ters giden bir şey olsa zaten hiç beklemem ve düşünmem bile.