Merhabalar herkese öncelikle, ssvd yapmayı çok çok istiyordum, özellerde fahiş fiyatlar istendiği için üniversite hastanesinde doğuracaktım. İki doğum arası 4 yıl 9 ay bu arada. Son güne kadar hareketliydim, bol bol hurma yedim. Pilates topunda hareketler yaptım. Ultrasonda bebek önde gidiyor gibi görünüyordu. 39+4 de muayenede bana 3 gün içinde doğurman lazım haftaya kalmamaya çalış dediler 🥹 ama ne açılma ne yumuşama hiçbir şey yoktu. Eve giderken aldım ananasımı. Bol bol yedim. Hurmada yanında tabi. Sonra akşam üzeri hafif hafif kasılmalarım olmaya başladı anladım biraz ama imkan vermedim. Duş aldım yattım. Gece 01.30 pat diye bir ses, nişan ve su aynı anda geldi. Ama su tamamen akmadı. Sıza sıza geliyordu. Hemen duşa girdim çömeldim sıcak su tuttum. Su geldikten sonra biraz daha zamanım olduğunu biliyordum ve bu zamanı hastanede geçirmek istemedim. En başından son dakikaya kadar sancılarım hep 2 dakikada bir geldi. 2 saate yakın evde durduktan sonra ki (belki durmaya devam etsem Herşey daha da dayanabilirdim) hastaneye geçtik. 1 cm açıklık.. doğum odasına aldılar. Tabi tek başıma. Bu arada ssvd suni sancı vermiyorlarmış rahime zarar vermemesi açısından. Pilates topumu yanımda götürdüm. Hurmamı götürdüm suyumu götürdüm. Biliyordum çünkü enerjiye ihtiyacım vardı. Bu arada sancılarım hep 2 dakikada bir gelmeye devam ediyordu suyumda sızıyordu. Nst ye bağladılar ara ara, ama emin olun sancıları ayakta karşılamak her zaman daha konforlu. Saat 11 civarı 4 cm açıklıktaydık. 2 dakikada bir gelmesine rağmen açıklık zor ilerliyordu. Bu herkeste olan birşey değil bu arada. Normalde 10 dakika arayla başlar artık 7 8 cm den sonra 2 dakikaya bir düşer ama ben saatlerce 2 dakikada bir sancı çektim ve gerçekten yorulmuştum. En son profesör beyimiz geldi dedi ki kızım olsan şu sancıları çekmene asla izin vermezdim kasılmaların çok sık ve rahmine zarar verebilir dedi. Bende kabul ettim ve hemen sezeryana alındım. Mükemmel bir ameliyat ekibi mükemmel bir anestezi uzmanı. Hep yanımdaydılar motive ettiler. Belimden iğne yapınca bir anda açıklık 10 cm oldu 🥹🥹 ama o sırada doktor da yoktu çocuk doktoru da apart topar çağırdılar çünkü bebek aşağı inebilirdi ☺️Ameliyatım 2 saat sürdü rahim karna yapışmış, biraz uğraştılar. Çekiştirmeleri falan hissediyorsun ama acı vs hissedilmiyor tabi. Odaya geldim bebişimi kokladım. İlk sezeryanda tam bir prensestim hastaneden tekerlekli sandalye ile çıktım o derece 😂 ama bunda biraz daha cengqver davrandım. Sık sık yürüdüm. Hoşaf içtim. Tabi kansızlık olduğu için 2 ünitede kan takviyesi aldım. Hastanede sn çok işime yarayan kesinlikle emzirme yastığı ve hamile kilodu. Hamile kilodu karnımı sıkıca tuttu ve sallanmadığı için rahat yürüdüm hareket ettim. 1 gece kaldık ve taburcu olduk. Şu an 10.5 aylık oğlum. 4 aylıkken tekrar hamile olduğumu öğrendim. Şu an tekrar geri sayımdayız. Benim hikayemde böyle. Herkese hayırlı doğumlar dilerim ❤️