Selamlar kızlar. Herkes gibi buraya doğum hikayemi yazmayı istedim. Vajinal doğum istiyordum ama sezaryen ile de gelse okeydim. Sanırım ikisini birden istemiş gibi oldum ve acılarının ikisini de yaşadım.
39+2 akşamında hafif sancılandım. 15 dakika da bir regl ağrısı gibi gelip gidiyordu. Eşimde hadi bi gidip nst ye bağlasınlar bakılsın dedi. Bende yok ya daha gitmeyelim falan derken iyi dedim hadi gidelim. Öyle terlik şort hastaneye gittik. Nst ye bağlandım. Sonucu doktora gönderdiler. Ebeye vajinal muayene yapsın demiş. Bende doktorum harici yaptırmayı istemiyordum kötü olur acır doktor beni biliyor travma olmasın doğum öncesi diye. Neyse ebe geldi vajinal muayene edicem dedi. Neden dedim. Hoca istedi sancıların sık ve güçlü olduğu icin dedi. Bu arada cihazda 60-85 falan cıkıyodu sancılanma. Muayeneyi yaptı neyseki nazikti. 2 cm acıklık var dedi. Biz şok. Doktor aradı yatışınız yapılacak diye. Aaa dedik eve gidip eşyalarımızı bari alalım izin verin. Tamam dediler eve geldik toparlandık hastaneye yattık. Benim sancılar tavan .. 120 leri vuruyor nst cihazı ve böyle bir sancı yok .. bağıramıyorum ben öyle cok. Kızlar annemle eşim yanımdalardı. Onların ellerini sıkmaktan kemiklerini kıracak dereceye gelmiştir. Ebe 3 saat sonra tekrar muayene etti 3cm açıklık var rahim ağzın %70 incelmiş 4 cm olsun epidural takalım dediler. Aynen de takıldı. Biz o araya meryem ana otlarını falan koyduk tabi suya. Neyse ben kasıldıça bizim bıdığın kalbi düşmeye başladı. 5 saat sancı çektim. En son suyum patladı. Açıklık hala 4 cm idi. Ama kalp atışları düştüğü için hoca sabah 6 da gelip bu sonucu beğenmiyorum bebek tehlikede dedi ve acil sezaryene aldı. Tabi ben orda üzüldüm ama yapacak bisey yok. Girmemle çıkmam bir oldu. Çekiştirmelerini hissettim sadece. Ne ameliyathane soğukluğu ne bisey .. işlemler bitti beni odaya aldılar ama ben ne yaşadım şokundaydım. Bebekte bende cokk hırpalanmıştık. Sezaryen evet kolay hiç bisey hissetmiyosun ama sonrası öyle mi ? Değil. İlk yürütme anında ağlayıp beni sakat mı bıraktınız dedim. Yürüyemedim. Sonra kücük kücük yürüyüşler yaptım ama o hareketsizliği o ağrıları gelde bana sor. Hastaneden cıkana kadar zorlandım. Sonda takılıydı ilk gün sonraki gün çıkardılar. Gazımı cıkarttım. Bebeğimi emzirdim. Hersey yoluna girmişti ama bedenim cok yorgundu. Neyseki sağlıkla kavuştuk miniğimle. Rabbim sizlere kolayca su gibi akan bir doğum nasip etsin. Ben bir daha doğurmayı düşünmüyorum😂