Evo12 Merhaba kızlar, şu an 37+2 günlük hamileyim ve 20 haftadan beridir hamile pilatesi yapıyorum. Çok merak ediyorum hamile pilatesi vajinal doğumu kolaylaştırıyor mu gerçekten.
Tubita Evo12 tabiki kolay doğum için öneriyorlar etkisi mutlaka vardır. Ama doğum çok bambaşka bir olay sadece egzersizle, hareketle vajinal doğum olmuyor maalesef. Çatı uygunluğu, bebeğin kanala girip gelmeye istekli olması v.s son anda herşey bambaşka olabiliyor
annila Evo12 bende hamile pilatesi yapıyorum, hocam yaptığımız pelvil taban egzersizlerinin ve özellikle nefes çalışmalarının faydalı olacağını söylüyor ;)
Evo12 Tubita bence en çokta istekli olması sanırım. Bu sıcaklarda bebeğimdrn istekle erken gelmesini bekliyorum :)
Evo12 annila umarım ikimiz içinde iyi bir sonuç olur bende son günlerde pelvik tabanı çalıştıran egzersizlere ağırlık vermeye başladım :)
Evo12 melmih12 ilk doğumunuz muydu ve ilk sansınız başladığında sonuna kadar olan süreç mi 1.5 saat. Çok soru sordum :)
melmih12 Evo12 evet evet ilk doğumumdu. Birincisi çok kilo almamıştım 7 kg. Ondan dolayı hareket kısıtlamam pek yoktu. Sürekli pilates yapmasam dahi evde pilates topum vardı. Akşamları tv izlerken falan ben hep onda belimi çeviriyordum git gel yapıyordum öne doğru. Çok şükür hiç pelvik ağrısı yaşamadım. Cuma gece nişanım geldi pazar gece 4 5 gibi hastaneye girdim. 6.30 ta kızım doğdu 🥰
Grendaaii melmih12 ayy şu yorum bana o kadar umut verdi ki benimde ilk doğumum olacak 15. Haftamdan beri pilates yapıyorum. 37+2 deyiz inşaAllah doğumum sizinki gibi geçer 😍 bende manyak gibi pilates topundan inmiyorum 😂😂 şu aralar gelsin diye o kadar çok istiyorum ki minik kızımın keyfi yerinde ama 😂
Evo12 melmih12 ben de şu an 8 kilo aldım. Doğuma kadar kaç olur bilemiyorum hareketlerim hala kısıtlı değil. çok umut verdi yorumunuz bana çünkü bende sürekli topun üzerindeyim. Teşekkür ederim yorumunuz için. Sağlıkla büyütün çocuğunuzu 🥰
Zeyneppsimsek İnsanın ilk doğumu olunca herşey korkutuyor ama ikinci doğumda daha cesur oluyor insan.
Evo12 Grendaaii bana da aynı şekilde çok umut oldu. İkimizinde günü aynıymış. Benim de kız😍 sağlıkla alalım kucağımıza 🥰
annila Sallycarrera gebelikten önce aralıklar olmakla birlikte 2 sene reformer pilates yapmıştım daha yoğun ve ağrılı geçiyor. Gebelikte hangisi daha iyidir bilmem ama çok yorulmak istemediğim için mat üstünde yoga pilates ve nefes egzersizlerini tercih ediyorum.
diyetisyen1anne sporun her şeye faydası var tabiki de, sağlıklı hamilelik, sağlıklı bebek , kolay doğum her şeye sadece hamileyken değil ömür boyu yapılması lazım
ecemsevil Selamm evet tabiki de vajinal doğuma alınmadan önce bile pilates topu ile egzersizler yapıyorsunuz odada, bizim studyomuz var ben de hamileyim bekletiz şişlide tam The Pilates Club