busra05_ Kızlar 22 Mayıs doğumluyuz bebegım sürekli elini ağzına sokuyo diş mi çıkarıyor yani? Yoksa ellerinş keşfettiği için mi? Salyası da akıtmaya baslıyor tükürük yapıyor arada, anlayamadım ilk bebegım
Seyda-06 busra05_ 2 - 2.5 ay gelişim evresinde bu gayet normaldir yenidoğan keşif döneminde doğuştan emme refleksi geliştiği için bunu yapıyor. engel olmanız onun gelişimine fayda etmekten çok olumsuz etkiler kendi haline bırakın alışkanlık olmayacaktır.
busra05_ Bebissever evet bende öyle düşünüyorum ama bazı yerlerde diş diye söylemde bulunanlar varda aklıma takılmıstı
busra05_ Seyda-06 haklısınız, bende öyle düşünüyorum ama diş diyenlerde vardı ama erken demıstım elını agzından da çekmek istemiyorum ama buyukler elını agzına almasın aman emmesin parmakları incelir demıslerdı🥹
Seyda-06 busra05_ çocukların her hareketinde bi gelişim süreci vardır engel olmayın emme refleksini bastırır içsel dürtüler oluşturur kendi kendine bu durum geçecektir salyasınada hakim olamaz haliyle 2 aylık çünkü sen boşver sağı solu damaklarını kontrol et beyazlık oluşumu sertleşme yoksa sıkıntı yoktur