Guzozkan Herkese iyi akşamlar. Danışmak istediğim bir konu var. Çalışan anneler için SGK ödenek sunuyor evet, ancak izne ne zaman ayrılmak gerek? Veya sigortanın ne zamana kadar yatıyor olması gerekiyor? Şöyle ki ben özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Bu seneki sözleşmem 14 Haziran ‘da sona eriyor ve benim 32. haftam sözleşme bitiminin sonrasına denk geliyor. Yani Haziran ayının son haftasına denk geliyor. Bu durumda doğum parasını alamayacak mıyım? Aydınlatabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Nursel84 Guzozkan Merhaba! 32 haftadan önce sigortan kesılırse calısıyor gorunmeyecegın için rapor da alamazsın. Sigortanın doğum sonrası olan 8 haftalık iznin bitimıne kadar devam etmesı gerekıyor.
Guzozkan Nursel84 Atıyorum okuldan ayrıldığımda, hemen eşimin iş yerinde görünürde işe başlatsalar. O zaman durum ne olur?
Nursel84 Guzozkan cok yakın tarıhler olacagı için dorun cıkabılır. Okulunuzla konusup bıraz daha uzatabılmeyı deneyın. En azından aradakı farkı sız ödemeyı teklıf edın olur mu bılmem ama bır önerı sadece