herkese merhaba güzel dostlarım,öncelikle hikayem herkese umut olsun diye yazıyorum bütün bunları size.
Geçen yıl 20.haftada umutla ve sevinçle detaylı ultrasona girdim ve servikal kısalığımın 26 mm olduğunu öğrendim.tabiri caizse dünya başıma yıkıldı.Belki halledilir bir durumdu belki değildi hiçbir bilgim yoktu.Doktorum serklaj önerdiğini söyledi hemde hemen.donup kalmıştım oysa harika giden bir hamileliğim vardı.Ardından hızlıca kendi doktoruma geldim o evde yatmam gerektiğini progestana başlamamız gerektiğini söyledi.evde yatmak nedir? benim gibi bir insan için kabus gibiydi.Çünkü hamileliğimde çok tempolu işimi bile bırakmamıştım.Ardından ağrılarım ve sancılarım arttıkça doktorum 3 günlük hastaneye yatırdı.O günden sonra sadece yattım.Hem de dışarıda hava 40 dereceydi.Herkes tatilde ben ise evde sadece yatıyorum… Asla geçmeyeceğini sandığım o zamanlar..Ah.
Ancak geçti dostlarım..31.hafta civarı bir şey olmaz diyerek e bebeğe gittim.Ağrım arttı ve öğrendim ki 1.6 mm kadar düşmüş 2 cm açılmam vardı ikinci kez hastaneye yattım tam 1 hafta.32.hafta çıktım fakat o arada hastane odasında ne ağlamalar,suyum geldi,sancım inanılmaz ve açılmam artıyordu.Eve geldiğimde bu sefer tuvalete bile adımlarla gitmeye başladım.açılmam daha da artarsa doktorum her an doğuma alınabilirsin dedi.bebeğim küçücüktü..çok korktum ama korkulacak bir şey olmadığını doğumdan sonra anladım.35+5 artık son günümdü.hissediyordum o gün içimde bir sıkıntı vardı ve karnım iyice aşağı düştü.bebeğim doğdu doğacaktı sanki.uyurken anlarım ve tüm gece sancılandım.Sabah 9 da gittiğimde suyum neredeyse bitmişti.Acil doğuma girdim normal olması ihtimalken bebeğimin kalp atışında yavaşlama olduğu için sezeryane girdim.35+6 bebeğim doğdu elhamdulillah ikinci yatışta suyum gelince doktorum iki doz ciğer geliştirici yaptığı için küveze girmedi.Bebeğimi gördüğümde tüm acılarımı unuttum.5 ay sadece yattım ve yüm sosyalliğim bitti.kafamda kurduğum senaryolarla psikologla bile görüştüm(online). Ama geçti kızlarım.Eğer aynı durumdaysanız ne olur sabredin ve güzel düşünün kafanızı başka şeylerle meşgul edin ve çok dua edin.Allah hepimizin yardımcısı olsun şimdi bebeğim 9 aylık Allaha hamdolsun.Bunları yazmamın sebebi benimle aynı durumda olanlara umut olsun.sorularınız olursa cevaplarım:)💘