Merhabalar hanımlar. İlk hamileliğimdi diye Hep burada yazılan doğum hikayelerini okurdum. Süreç nasıl işliyor, doğumdaa neler önemli ne yapmam gerekiyor hep araştırırdım. Ta ki 37+5 haftalık olana kadar 37+5te sancılarım gelmeye başladı gece uyuyamıyordum sancıdan dolayı ve sık sık lavaboya gitme ihtiyacı duyuyordum. 2 gün boyunca sancılarımı evde çektim ve tam 38. haftaya girince artık dayanamadım sabah saat 6da acile gittim doktor hemen muayene etti 5 cm açıklık olduğunu söyledi hemen yatışım yapıldı ve nstye bağladılar. Yarım saatte bir doktor aşağıdan muayene ediyordu o kısım benim için en zorlu kısım oldu diyebilirm çünkü her gelişinde alttan muayene ediyordu. Sancılarım çok yavaş geldiği için bunu hızlandırmamız gerekiyor dediler suni sancı verdiler 6 saat boyunca sancı çektim açıklığım 8 cm olunca suyumu patlattılar, patlattıktan sonra daha fazla acı çekmeye başladım yerimde duramıyorsum resmen rahatlamam için suya girmemi istediler 15 dk boyunca suda kaldım bi nebzede olsa rahatlatıyordu beni, sudan çıkınca tekrar muayene ettiler açıklık hala aynıydı tekrr suni sancı verdiler ve ayağa kalkıp eğilip kalkmamı istediler tabi çok zorlayıcıydı bu eğilip kalkmak imkansızdı yapamadım, nefes egzersizi yapıyordum sık sık dizimin üzerine çöktüm bi öne bi arkaya doğru hareket etmeye başladım ve o anda aşırı derece ıkınma isteği geldi bunu söylediğimde doktorlar hemen yatağına geç ve uzan doğum başlıyor dediler. Epizyotomi yaptlar tabi dikiş attılar hissetmemem içinde öncesinde uyuşturdular orayı doğumda en önemli şey nefes egzersizi diyebilirim. Ve saat tam 12.30da bebişim gayet sağlıklı bi şekilde doğdu. Bebeğimle sadece 10 gün ilgilenebildim. Doğduktan bi kaç gün sonra sarılık nedeniyle hastaneye götürüp getiriyorduk yatış verdiler 2 gün mavi ışık aldı sarılığı geçmişti biraz, taburcu olup eve gittik. o gün gayet iyiydi ama ertesi gün hafif kustu tekrr hasteneye götürdük kan aldılar kan değerleri çok yüksek çıkmıştı direkt yoğunbakıma almamız gerekiyor dediler yoğunbakıma aldıktan bi yarım saat sonra doktor bize bilgi vermek için geldi ve duyduğumuz şey şu oldu böbrek yetmezliği ve kalp yetmezliği var dedi ilerki günlerdede idrarını yapamıyor dediler ve vücudu ödem toplamıştı diye diyaleze bağlandı sonrasında karaciğer yetmezliğide oluştu çok acı çekti yavrum o acılara dayanamadı artık yoğunbakımda da 10 gün kaldıktan sonra vefat etti bebişim🥀🥺😓