nidaakboga Merhaba sağlık ocağında anneye yapılan aşılar genel takipler için doktor yönlendirmesini mi beklemeliyiz kendimiz mi gidip talep etmeliyiz ilk hamileliğim ve daha çok başındayım ne yapmalıyım bilmiyorum süreç hakkında bilgi verebilir misiniz ??
Yazmelegi_ nidaakboga gidip hamile olduğunuzu söylüyorsunuz onlar izlenim tarihleri veriyor aşı içinde gün söylüyor
HunilerBenden nidaakboga normalde sağlık ocağı size ulaşıyor cagiriyor. Doktorunuzda aşı zamanı, ekstra bilgi verir zamanı gelince
prenses34_ nidaakboga eğer sisteme düştüyse hamileliğiniz ztn ebe sizi arar beni aramıştı ilk günü gidip kayıt yaptırmam için ve bana 20 haftada tetanoz vurulacağını söyledi çünkü en son aşımı 5 yıl öncesinde yaptırmışım şuan irtibat halindeyim doktora kontrollere gittiğimde ebeye de bilgi veririm çünkü öyle istedi :) şuan 13+3 haftalığız 1.5 ay sonra ilk aşı için gideceğim
Baklavaseverim nidaakboga Siz sağlıkocağına danışın banada herkes arayacaklar seni dedi kimse aramadı sağlıkocağı da sonra biz aramıyoruz tetanoz devletin verdiği hak ama sorumlusu sizsiniz sizin gelmeniz gerekiyordu dedi arasakta sana yapamazdık erken doğum riskin varmış demişti istersem şimdi yapacaklardı onu da ben istemedim doğurdum artık gerek yok demiştim sağlıkbakanlığı da aramak zorunda değiller demişti sormuştum hamilelik boyunca da 1 defa tek çağırdılar sonra çağırmadan lohusalık takibi falan girdiler 🤣🤣🤣
nidaakboga HunilerBenden teşekkür ederim ben çorluya 1 sene önce evlendim ama buradaki sağlık ocağı çok dolu ve kaydımı buraya almıyorlar şuan herhalde kayıtlı olduğum yerden dönüş alabilirim
nidaakboga prenses34_ teşekkür ederim bilgi için çorluya 1 sene önce evlendim ama sağlık ocağına hala kaydolamadım hasta yoğunluğu sebebiyle kayıtlı olduğum sağlık ocağı bana döner sanırım
prenses34_ nidaakboga muhtemelen öyle olur kayıdın neredeyse ordan ararlar ama bence kaydını aldır bulunduğun yere eğer uzakta ise zorluk yaşarsınız gelip gitmekte 20 haftadan sonra gidip geliceksin+ bebiş doğunca onun aşıları için gidip geleciksin üstüne düş derim cnm hayırlı olsun bu arada 🥰
HunilerBenden nidaakboga Uzak değilse kayıt olduğunuz yerden ilerleyin. Doluluk çoksa bu daha iyi olur
nidaakboga prenses34_ teşekkür ederim sağolun, çok fazla uğraşıyorum ama maalesef kabul etmiyorlar sistem dolu olduğu için alamıyorlarmış kendi kayıtlı olduğum yer yarım saatlik mesafede nasıl düzelir bilmiyorum ama umarım bebiş doğana kadar yakın yere geçebilirim 😇😇
nidaakboga Baklavaseverim aa ben bunun için gidip sorayım ama daha 5. Haftadayım tetrnoz aşısı ilk ayda hemen vuruluyor mu