Oznurdream-123 Zeyelif hayır anne karnında herhangi bir tedavi uygulanmıyor tedavisi zaten yok anneye bilgilendirme yapılıyor. Doğurmak ister misin yoksa gebeliği sonlandıralım mı diye genelde doktorlar bunun sonlandırılması taraftarı. Her ayrıntıyı düşünün diyolarlar ona göre karar verin örneğin: siz varken bebeğinize çok iyi bakarsınız onun bakımı size ağır gelmez ya size bişi olursa herkese muhtaç bi çocuk getireceksiniz dünyaya kime güvenebilirsiniz gibi gibi
Esrauznn Ben yaptirdim iyikide yaptirmişim. Çünkü ikili test daha az güvenilir eğer bi kötü ihtimal verilseydi stresten kendimi yerdim yaptirdim içim rahatladı doktorumda önerdi en güvenilir diye
diyetisyen1anne maddi durumunuz varsa düşünülecek bir şey yok fetal dna kadar yüksek doğruluk oranıyla sonuç veren bi test yok direkt yaptırın, maddi durum kısıtlıysa o zaman ikili testte risk çıkarsa bakılır duruma göre
Elussss Ben bilmediğim için soruyorum özel hastanelerde ikili üçlü tarama teslerinin ortalama ücreti ne kadar
Oznurdream-123 Elussss özel hastaneler de normal muayene bile 1500 2000 arası bi kan aldırmak bile ekstra ücret o yüzden ikili üçlü taramalar daha maliyetli
meryys Oznurdream-123 12+3de gittiğimiz de rutin kontrolde 10+5de gelişimi durmuş dedi ama tam net değil tam günü
Bebissever Zeyelif valla trizomi dpwn sendromu falan müdahale edilemiyor tabi anne karnında ama gene de dogurmak istersen kendi tedbirini ona göre alırsın vsvs bilmiyorum karışık işler allh yardm etsn herkese
erslan Ben de çok kararsızım bu konuda. Tüp bebekle 7 haftalık hamileyim. PGT A genetik testten A kalite embriyo transferi yapıldı. Yani kromozomların hepsi normal çıktı .Ama doktor yine de bu testlerden yapmamı önerdi. Zaten genetik testten geçmiş bir embriyo. Neden tekrar yaptırıyorum ki. Sağlıklı diye içim rahattı. Test deyince stres oldum ben de🥹 Eşim yaptırmak istemiyor. Gerek görmüyor. Benim fazla pipirikli davrandığımı düşünüyor. Sizce ben de yaptırmalı mıyım?
Deletedmom_182 Oznurdream-123 yaptırdım verdiğim en iyi karar çünkü ikili üçlü dörtlü onları tek tek yapmak ve stresle beklemek yerine tek seferde bu test ile yaptırdım ayrıca bunun doğruluk oranı diğerlerine kıyasla daha yüksek hem cinsiyeti de öğrenmiş oldum erkenden
bahar8 Oznurdream-123 2li 3 lü vs testleri yaptırıp stres olmaktansa Fetal DNA en rahatı cinsiyetine kadar öğreniyorsun. Evine gelip kanını alıyorlar.
babyiscomings Bebissever ilkini 10 haftalıkken 2. Yi 12 haftalıkken verdim 3 kez ücretsiz tekrar yapıyor dedi doktorum ama 3. Ye tekrar kan isterlerse aynı firmaya yollamam açıkçası
bahar8 erslan Eurofins de yaptırdım.20.00liraydı. Aradım geldiler kan aldılar. Sonuç çıkınca doktora mail.atıyorlar doktor sizi arıyor cinsiyetini ve sonucu açıklıyor.
ylnydgd Ben de 11+2 oluyorum cumartesi günü, gelip kan alacaklar. Soru işareti kalmaması adına bence çok faydalı bir test. Maddi olarak zorlamayacaksa herkes yaptırmalı diye düşünüyorum
Estem Oznurdream-123 Yaptırdım. İkili ve üçlü testlerin güvenirliğinden daha yüksek bunu yaptırınca onlara gerek kalmıyor zaten. Bir şey çıkarsa kesinlik için amnion sıvıdan test yapılması gerekir. Sadece down sendromu değil bir çok şeye bakılıyor dünyaya geldiğinde hazırlıklı olmamızı sağlar ve ya edward sendromu gibi keomozomsal bozukluk varsa 9 ay boşuna gebelik yaşamazsınız gebelik sıkkntısı doğum acısı bir kaç gün içinde bebek ölüyor yaşayan görülmemiş boşuna evlat acısı.. takdiri ilahi diye düşünecekseniz hastaneye de gitmeyin bin yıl öncesi gibi akışa bırakın derim
Mutlu_Bir_Anne3 Oznurdream-123 İlk gebeliğimde yaptırmıştım şimdi ikinciye hamileyim yine yaptıracağım. Doktorum mutlaka yapılması gerekiyor dedi, ben de ona güveniyorum o yüzden yaptıracağım.
Sahra25 Oznurdream-123 hiçbirini yaptırmadım ne fetal dna nede tarama nede 2li 3lü testleri ve doğumuma 14 gün falan kaldı gebeliğim boyuncada hiç tereddüt etmedim acaba birşeyi varmıdır diye öylede çok şükür sağlıkla ilerledi elhamdulillah.. 3 çocuğum olsa yinede yaptırmam bilmiyorum bana çok yanlış geliyor doktorum sadece detaylı ultrason istemişti onuda eşimin zoruyla yaptırdım yani o çok merak ediyordu çünkü biz yüzünü falan görmemiştik bebeğimin hiç devlet takipli olduğum için cihazı eskiydi doktorumun o yüzden yaptırdım onuda yani ve iyi ki bu testlere girip kendi psikolojimi bozmadım diyorum tüm bebekler sağlıkla doğsunlar