minimix
Şöyle söyleyeyim ben ameliyattan birkaç saat sonra tamamen kalktım hiç oturmak istemedim. Çünkü evde beni bekleyen bir oğlum var diye. Hep bunu kendime hatırlattım. Hastanede 2 gece kaldık. Bu iki gecede sürekli yürüdüm öyle böyle değil. Yürüdükçe hafifledim. İlk doğumum da kolay geçmişti ama ikinci doğumum gerçekten daha kolay geçti. Hemen toplarlandim.
Benim oğlum 26 aylıktı eve geldiğimizde. Her şeyin bilincide idi yani bizi az çok anlıyordu ne desek. O yüzden eve geldigimizde eşimle ikimiz güzelce ona benim ameliyat olduğumu onu bir süre iyileşene kadar kucağa alamayacağimi anlatmaya çalışmıştık. Gerçekten anladı ki 40 gün kucağıma hiç çıkmadı. Merdivenden inerken elimi tutarak inmeyi öğrendi. Şu an 30 aylık olacak birkaç güne bu sayede inip çıkmayı öğrendi.
Ayriyeten hstaneden gelmeden de araba aldık. Kardeşi almış gibi eline verdik ve o gece kaydeşşş almış deyip o araba ile uyudu sevinçle.
Bizim evde annem,görümcem, kayınvalidem ve eşim vardı ama onlar yemek temizlikle ilgilendiler. Oğlum ve kardeşi ile bizzat kendim ilgilendim. Çünkü onlar 10 gün icinde gideceklerdi ve ben başbaşa kalacaktım o yüzden her şeyine ben kostum. Eğilirken falan çok dikkat ederek eğildim. 15.gunden sonra ağrılarım hafifledi o dikiş kısmı tamamen.
Bu arada ayakta vs sallama işini biz hamileliğimi öğrendiğim ilk an 1 hafta içinde bıraktığımız için o iş bende baya kolay oldu. Kendi odasına gidip yatağına çıkıp uyuyor o yüzden uyuma işi de kolay oldu.
Hatta şu an kardeşi ile aynı odada uyuyorlar.
Gerçekten süreç korkulacak gibi değil göreceksiniz sizde. İlk 1 hafta da her şey rayına oturuyor. Siz korkmayın Rabbim yardım ediyor çok şükür❤️
Sadece eğilip kalkarken ilk 15 gün falan dikkat edin kendinize❤️