Merhaba sevgili anneler ve anne adayları 🤭
Çok şükür bana da yazmak nasip oldu.
38+5 te oğluşuma kavuştum 1 haftalık olduk bile
Geçtiğimiz pazartesi herşey normalken tuvalette suyumun geldiğini farkettim içerisinde beyaz kalıntılar olan tutamadığım bir sıvı geldi. Suyum olduğunu anladım. Eşime haber verdim ama bu süreci evde yürütmeye kararlıydım çünkü herşey vajinal doğuma uygun ilerlemişti. Bebeğimde bir haftalık gerilik vardı aslında 40 haftaları görürüz demiştik hep ama gelmek istedi miniğim.
Suyum sızdıktan yarım saat sonra çiş yapar gibi akmaya başladı ve tutamıyordum. Enfeksiyon ihtimaline karşı hastaneye gitmeye karar verdim.
Bu süreçte lohusa külodu kullandım aşırı tavsiye ederim çünkü normal pedin tutabileceği bir şey değilmiş
Hastaneye gelince Nst ile takip istendi sancım çıkmasına rağmen ben hiçbişi hissetmiyordum bu sürede nişanımda geldi ama hala sancı yoktu. Doktor açıklık muayenesi yapmak istedi ve biliyordum ki zor ve acılı bişi değildi. Ama ne yazık ki kendi doktorum izne çıktığı için hiç bilmediğim erkek bir doktor ( tamamen önyargımdan kaynaklı yoksa kendisi harika bir doktor) muayene etmeye geldi. Aşırı kastım kendimi ve inanılmaz bir acı ile kıvrandım. Doktor bu şekilde bir acı hissetmeyeceğimi ve sakin olmamı söyledi ama resmen canımdan can gitti korkutmak için söylemiyorum tamamen kendimi kasmamla alakalı bir durum.
5 saat sancı sonrası ne yazık ki hiç açılmam olmadı bu süreçte doktor daha sık açıklık kontrolü yapacağını söyledi ama bende travma oluşturmak istemediği için sezeryan üzerine konuşmaya başladık.
Ve tamam dedim bebeğime kavuşmalıyım.
Ameliyathaneye geçtik. Belden uyuşturuldum iğne acıtmıyor hafif bir yanma hissi oluştu ve 5 dk içinde uyuşmuştum.
Ben hiçbir teması hissetmem sanıyordum ama dokunmalar hissediliyormuş uyuşmadım diri diri kesmeyin sakın diye telkinde bulunurken aman allahım içimden minik bir adam çıkıverdi. 5 dk sürdü resmen hemen öptürdüler yavrumu… tarifi yok çok güzeldi.
Estetik dikiş atıldı yapıştırma dikiş de deniyormuş.
3 günde toparlandım tabi ağrısı var ama dayanılmayacak gibi değil. Bebeğimin kokusu ve yanımda olması herşeye değer.
1 gece yattım hastanede sancı çok çektiğim için sütüm hemen geldi 🧿
Emzirme işi canımı çok yaktı ki lansinoh kreme başlamıştım hamile iken . Ama her emzirme sonrası kıyafetime yapışan göğüs uçlarım kanamaya başladı krem tek başına yetmedi
Gümüş kapak kurtarıcım oldu kesinlikle tavsiye ederim hala kullanıyorum. Göğüs yarama iyi geldi mi emin değilim ama kıyafet teması olmadığı ve bakteri üretmediğini bilmek bile parasına değer.
Umarım herkes bebeğine sağ salim kavuşur bu duygu çok güzel ❤️
Her doğum normal tabiki ama ben gibi vajinal diye kendini şartlandıran varsa yapmasın çünkü bazen herşey olması gerektiği gibi oluyor 🤭
Sorularınız olursa yanıtlayabilirim 🌺