Shdjdjsjxj çok teşekkür ederim inşallah Allahım sizede güzel haber almayı nasip eder ve inşallah sağlıkla da kucağınıza alırsınız 🤍 Yumurta boyutlarımı inanın hiç hatırlamıyorum 16-18 arasıydı sanırım. Biz 1 sene doğal yollarla denedik 6. Ayda eşim sperm testi verdi ileri hareket beklenenin altındaydı o nedenle ilaç takviyesi aldı ama işe yaramadı açıkçası doktorda 1 senenin sonunda aşılama yapalım dedi. Bizde kabul ettik.
Dediğiniz gibi önce yumurta takibi sonra uygun boyuta gelince ovitrelle çatlatma iğnesi verdi. (Bu arada çok zor bulunan bir iğne bilginiz olsun) O iğneden 36 saat sonra aşılama için eşimle beni hastaneye çağırdı. İşlem çok çok basit 5 dakikalık bir işlem anesteziye gerek bile yok vajinanızı sinek ısırmış gibi hissediyorsunuz ilk anda o kadar 🤣
Sonrasında bol bol su içtim ve hep kabak çekirdeği yedim tutunmasına faydalıymış. Bide ben hamile kalmadan önce yumurtalarımı desteklesin diye ocean polysitol diye bir Folik asit kullandım bu takviyeyi daha çok pcoslular kullanıyor bende pcos yok ama yumurtaların kalitesini arttırmak için vermişti doktorum işede yaradı. Bunun dışında işlemden sonra 2 gün çok ağır iş yapmadım (tamamen kendi pimpirikliğim doktor serbest bıraktı her şeyi) 3. Gün yine dip köşe temizlik yaptım normal devam etti rutinim.
İnşallah sizede faydam olur. En önemlisi stres stresten uzak durun sadece dua edin.