XMelodika Kızlar ikili tarama için gelmiştim ama bebeğim gelişmemiş şimdi detaylı usg istendi ama muhtemelen ordada yoktur bu bebek 12 haftalık değil dediler kürtaj işlemi nasıl yapılıyor yaptıran bilgi verebilir mi acılı mı sancılı mı ne kadar sürüyor 😭
Sila41_ XMelodika ben anestezili olmuştum gelişimi durduğu için 6+4 de ilk uyandığında biraz fazla acı hissediyosun sonra geçiyor gün içinde biraz sancın oluyor ama bir iki güne hiçbirşey kalmıyor allah yardımcın olsun sabır versin ama kürtaj ve düşükten sonra daha çabuk hamile kalıyorsun ben eylülde kürtaj oldum kasım 19 son adet tarihim aralıkta gebe olduğumı öğrendim 37 haftalığım allah sana da sağlıklı hayırlı güzellikle nasip etsin
Ervaa2534 XMelodika canım neden hemen kürtaja karar verdim kalbi durmuşmu gelişimimi geride kalbi atıyorsa biraz daha bekle yada farklı bi doktora git
Ervaa2534 XMelodika kürtajdan korkuyprsanda hiç korkma devlet hastaneler nasıl yapıyor bilmiyorum hepsi anestezi vermiyor olabilir ama anestezi altında çok kolay oluyor hiç bişey anlamıyorsun kısa sürüyor
sinemmss XMelodika Farklı doktora gidin bence tek doktorla olmaz başka doktorlarda aynı şeyi deyip kürtaj diyorsalar ol hiç olmadığım için acısını falan bilmiyorum ama anestezi ile yaptırırsanız daha ağrısız olur yapılırken Rabbim tekrardan nasip etsin 🙏🏻👼🏼
XMelodika Sila41_ 12 haftalıktı normalde ama 8+5 de durmuş kalbi ben en son 8+4 de gitmiştim kontrole kalp atışı dinletilmenişti ama var denmişti vajinal usg ile bakıldı orda da 8. Haftada durmuş dediler
mom2_1 Sila41_ Sila41_ çok geçmiş olsun bende 7+4 te zorunlu kürtaj oldum skar gebelik dendi. 1 hafta oldu kürtaj olalı. Tam bı bilgi edinemedim ben smdi lohusamı sayılıyorum. Kanamam devam ediyor zaten de doktor 2.hafta sonra normale dönebilirsin eş ile ilişki bile olabilir dedi. Ama ben dinî açıdan merak ediyorum lohusa mı oluyorum diye.
XMelodika Ervaa2534 vajinal usg de kontrol edildi karından görüşmeyince gelişememiş malesef 12 haftalıktı ama 8+5 de durmuş kalbi
XMelodika sinemmss vajinal usgde çıkınca ikna oldum aslında çünkü ekranda bebeğin detayı yok çok minik kalp atışıda yok
Ervaa2534 XMelodika anladım canım bende 10 gün önce 22 haftalık oğlumu kaybettim çok zor gerçekten acısı belkide böylesi daha hayırlı senin için bu kadar büyüyup sonra olunca çok daha zor oluyor
sinemmss XMelodika Kalp atışı yoksa mecbur kürtaj olacaksınız Rabbim tekrardan nasip etsin inşallah 🙏🏻👼🏼
XMelodika Ervaa2534 beni üzende tam olarak bu aslında 8+4 de gittim kalp atışı vardı 8+5 de ölmüş ve 1 aydır benimle ama hiçbir düşük belirtim olmadı kanama vs o yüzden de şaşkınım yinede farklı bir hastaneye geldim şimdi ne olur ne olmaz aklımda kalsın istemedim
Ervaa2534 XMelodika canım kalp durması öyle gerçekten insan hiç bişey anlamıyor benim bundan öncekide 8 haftalık kalbi durdu benim 6. Haftada durmuş bende hiç bişey anlamadım hastaneye gitmesem belkide aylarca belli olmazdı 22 haftalık olanda aynı şekilde hareketlerini hissetmedim gittim bi gün önce kalbi durmuştu 😢
Fizikcifizik XMelodika o oyle değilmiş canim bende sonradan öğrendim. Belki 10 haftalikken durdu kalbi ama siz fareden kadar küçülüyor boyu vs. O nedenle tam olarak belli olmuyor. Doktorlar o andaki ni söyleyip bilgi veriyor. Kan vs akışı olmadığı icin ölçüm dogru olmuyor
lotusflowers XMelodika çok üzgünüm sizin adınıza. Allah sabırlar versin. Kürtajdan korkmayın. Zaten uyutuyolar. Ben uyandığımda hiç ağrım falan olmamıştı. Direk normale dönmüştüm yatmadım bile. Hemde 16 haftalıktı. Kısa bi işlem zaten
XMelodika lotusflowers öyleymiş evet baktım biraz lokal yada genel anestezi oluyomuş bakalım yarın olucam bende korkarak gitmiştim zaten hissetmiş gibi belkide sağlıksız olacaktı hayırlısı buymuş üzülüyorum ama elimden birşeyde gelmiyor
meryys XMelodika Aynı benim gibi olmuşsunuz bende 12+3de gittim fetal dna sonucu bekliyorduk rutin kontrol de kalbininin durduğunu öğrendik… beni uyuttular kürtaja aldilar hic birsey hissetmedim sonrasında birtane dil altı ilaç verdiler antibiyotik ve ağrı kesici hafta verdiler sonrasında adet ağrısı gibi ağrı oluyor
XMelodika meryys hsg çekimi gibi bi işleme benziyo aslında sadece bunda ilaç verilmiyo da bebek alınıyo gibi ama ben hsg de çok zorlanmıştım ve bi hafta ağrıdan yatmıştım o yüzden biraz endişeliyim nasıl olacak diye siz bebeği ne sorun var diye incelemeye gönderdiniz mi ?
meryys XMelodika Yok yok cok agri olmuyor ben 2 kere agri kesici aldim. Kurtaja girmeden hemen once doktor down sendormu olabilir buyuk ihtimal kromozomal hasta dedi ama fetal dna sonucu bizim kürtajdan 1 hafta sonra geldi kromozomal bir rahatsızlığı yokmus kızımın. Plesantayi patolojiye yolladık bir şey çıkmadı. Ben kendim sonrasında trombofili paneline baktırdım pihtilasmami var ki diye ondada heterozigot 2 gen çıktı ama doktor bunlar önemli değil dedi. Öyle yani sebepsiz de olabilir diyorlar ilk gebelik için 😔
Sila41_ mom2_1 yok lohusa sayılmıyoruz ya bence kontrolde doktoruna sorarsın bir sorun yok derse normal ilişki hayatına devam edersin, ara verme ama deneyin tekrar hamile kalmayı düşükten kürtajdan sonra daha rahat hamile kalınıyor temizlendiği için rahim
XMelodika mom2_1 yani bende sanmıyorum oluşmamış birşeyi alıyolar sonuçta ve doğum da yapmıyoruz daha ileri haftalar olsa belki dediğiniz gibi olurdu da bilemedim
XMelodika meryys bende sordum neden olmuştur diye olsada muhtemelen sağlıksız olacaktı daha iyi oldu senin için dedi net bi tanı yok neden olduğuna dair olabiliyor dedi dediğiniz gibi genetik sebeplerden de olabiliyor dedi de bakalım bende göndericem belki bi detay bişey belirtilir