Kızlar merhaba
Gebeliğin 3. Ayından beri düzenli olarak demir ilacı kullanıyorum günde 1 tane olacak şekilde.
Normalde demir değerlerim falan düşük olduğu için gebelik boyu sıkıntı çekmek istemedim.
Gebelikten önce de kullanıyordum ve en memnun olduğum solgarınki oldu.
Fakat 5. 6. Aydan beri kabız sorunu yaşıyorum. İşin kötüsü solgar içsem de bunu yaşıyorum başka demir ilaçları da. Üniversite hastanesinden klasik hap şeklinde demir ilacı yazmışlardı, ferro sanol, o da aynısını yaptı, kendi doktorum saşe şeklinde olanlardan yazdı o da aynı şekilde.
Aklıma daha önce dahiliyecim şurup şeklinde yazmıştı hiç kabız yaşamamıştım, onu kullanayım dedim o da kabız yaptı. Yediklerim kabız yapıcı şeyler değil normal şeyler bu arada. Demir ilacı içmesem kabız olmayacağım.
Doktorum hemoglobinin 12 nin altına düşmemesini önemsiyoruz dedi. Şimdi 35+1 deyim. Doğum zamanı doğum şeklim sezeryan olacak, kan kaybetmek ya da kan takviyesi almak bi de onunla uğraşmak istemediğim için hep düzenli kullandım. Ama artık hem ilaç içmekten hem kabız olmaktan yoruldum 🥹 kaç aydır mahvoldum, işin kötüsü serklajlıyım. Kabız olmamam lazım ama olan oldu. Bana tavsiyeniz var mı? Bıraksam mı napsam çok bıktım