MujganisMom merhaba sizi korkutmak asla istemem ama fsh ve Amh baktırdınız mı acaba ? Bende de sorun yoktu nirncocugum hemen olmuştu ikinciyi istemeye başladık 60 gün oldu adet olamadım dedim kist oldu heralde bi gideyim doktor hormon testi ver istersen dedi kist olmuş evet dedi hormon testinde erken menapoz durumu çıktı 33 yaşındayım bu durumu öğrendiğimde 31 dim. Acilen tüp bebek dedi
Tüp bebeğe gittim ama ne tüp bebek oldu ne doğal adet düzenim neredeyse bitti çok bozuldu artık. 3 aydırda ilaçla adet oluyorum benim ailemde kimsede yok sigaram alkolüm yok böyle bişeyin başıma bu yaşta geleceği 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi çünkü ben sanıyordum ki herkes tüm kadınlar 40 yaşına geliyor ondan sonra menapoza giriyor 49 on altında kimse girmez sanıyordum başıma geldiğinde öğrendim. İnsallah öyle bir durum yoktur ama tedbir almakta önem var test verirseniz hormon testi orda çıkar hersey zaten. Umarım ufak biseydir kist vs ya da mevsimsel stres kaynaklı vs bi gecikmedir
Bu arada pkos olsun erken menapoz durumu olsun adet olmadan hamile kalanlar çok var çok duydum