Kızlar merhaba buraya ilk defa yazıyorum. Gerçekten çok zor ve kaygılı bir süreçten geçiyorum. Ben şu an 14+4 hamileyim. Hem cinsiyeti erken öğrenmek hem de bebeğimin bi genetik rahatsızlığı var mı öğrenmek için fetal DNA testi yaptırdım. Hem fetal DNA hem de cinsiyet öğrenmek için gittiğimizde bebeğimin ense kalınlığının yüksek olduğu ve perinatoloji bölümüne gitmem gerektiği söylendi. Biz apar topar Ankara’da 3 farklı perinatoloğa göründük. Bebeğimin ense kalınlığı 3.1 çıktı ayrıca ense kısmında iki adet kist görüldü ve amniyon zarı birleşmemiş bu haftaya kadar birleşmiş olması gerekiyor denildi. Doktorlar çok yüksek risk olmasa dahi %5lik bi ihtimale karşı amniyon testi yaptırmamı önerdiler. Daha önce böyle bir durum yaşayan ya da amniyon sıvısı aldıran var mı bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Açıkçası testi yaptırma taraftarıyım bu kaygıyla 9. Aya kadar nasıl dururum bilmiyorum ama korkuyorum hem bebeğime bir şey olacak diye hem de işlem acılı olursa diye. Bana tecrübeli arkadaşlarım destek olursanız çok sevinirim.